2024/05/03

 

Kupiškis pretenduos į žvejybos rojaus vardą

Kupiškio rajono valdžios nuomone, Kupiškio pamarys tikrai galėtų tapti žvejų rojumi.
Autorės nuotrauka

Kupiškio marios jau seniai vilioja žvejus iš visos šalies. O jei pasiseks, šis dirbtinis vandens telkinys gaus ir žvejybos rojaus vardą. Kupiškio rajono savivaldybės suburti specialistai bandys įrodyti Aplinkos ministerijai, kad Lėvuo – pats geriausias žvejams. Savivaldybei parengė pasiūlymus projektui „Žvejybos rojus“, kurio rezultatai paaiškės po rugsėjo 9 dienos.

Savivaldybei – naudinga

Praeitą savaitę Kupiškio rajono savivaldybėje į darbinį pasitarimą rinkosi rajono meras Jonas Jarutis, Savivaldybės vyriausioji architektė Euchrida Sipavičienė, Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyresnysis specialistas (ekologas) Igoris Parfionovas ir Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas.

Ši komanda nusprendė kartu ieškoti pasiūlymų Aplinkos ministerijos inicijuojamam projektui „Žvejybos rojus“. Visoms šalies savivaldybėms pasiūlyto konkurso tikslas – sukurti mėgėjų žvejybai patrauklią vietą, skirtą koncentruotai gausinti šalies žuvų išteklius, ugdyti ir formuoti visuomenės požiūrį į aplinkos, jos išteklių subalansuotą ir tvarų naudojimą, skatinti atvykstamąjį ir vietos žvejybos turizmą, prisidėti prie tradicinių žvejybos ir kitų verslų atkūrimo, plėtojimo, vietos gyventojų užimtumo didinimo, sutelkti ir geriau koordinuoti valstybinių ir savivaldos institucijų veiksmus, žmogiškuosius ir finansinius išteklius aplinkos apsaugos, socialinės plėtros ir kitose srityse.
Projekto įgyvendinimui pasirinktame regione bus gausiai įveisiamos žuvys, sukurta su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūra ir kt.

Projekto sąlygos

Todėl savivaldybės, kurios suinteresuotos bendradarbiauti įgyvendinant projektą, iki šių metų rugsėjo 9 dienos turi pateikti tam tikrus duomenis ir pasiūlymus. Reikia išdėstyti viziją, nurodant projekto alternatyvų pavadinimą (pvz., pavadinimą susiejant su vietovės toponimika, mitologija ar kt.), apibrėžiant konkretų regioną (vandens telkinius), kuriame būtų įgyvendinamas projektas. Pagrįsti savo regiono gamtinį, socialinį, ekonominį tinkamumą projektui įgyvendinti.

Dėl žvejybos rojaus titulo kovojantys miestai turi apibūdinti savivaldybės teritorijoje numatomą sukurti su žvejyba ir turizmu susijusią infrastruktūrą: apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas, privažiavimą prie vandens telkinių, stovėjimo aikšteles, valčių nuleidimo ar laikymo vietas, kitas viešąsias erdves.

Projekte taip pat svarbi rajono sukurta atliekų surinkimo infrastruktūra.
Ministerija taip pat prašo išvardinti savivaldybių per pastarąjį dešimtmetį įgyvendintus, šiuo metu vykdomus ir planuojamus vykdyti kompleksinius ar specializuotus aplinkos atkūrimo, tvarkymo, poilsio, turizmo ir kitus rekreacijos plėtros projektus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video