2024/05/03

 

Mūsiškiai nusikalstamame pasaulyje – antraeiliai

Kol kas mūsiškių „berniukų“ sparnelius aplaužo policijos pareigūnai ir kriminogeninė situacija Kupiškyje nėra bloga.
Rasos Čepaitės nuotrauka

Biržų įvykiai sukėlė diskusijų ir pas mus. Kupiškis irgi ne šventas miestas. Juda ir nusikalstamų grupuočių nariai, nors ir ne aukščiausio lygio. Policijos komisariate jaučiamas darbuotojų stygius, ar dėl nenukenčia visuomenė.

Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje pirmadienį vyko mero Jono Jaručio ir Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko Gintauto Misiūno susitikimas su seniūnijų seniūnais bei Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininku Antanu Dobrovolskiu, aptarta kriminogeninė situacija rajone.

Meras konstatavo, jog mieste nemažą nusikaltimų dalį padeda išaiškinti įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Jų dėka išaiškinama 400–500 viešosios tvarkos pažeidimų. Jei atsirastų lėšų, tokios kameros būtų diegiamos ir seniūnijose. Pasak J. Jaručio, kaimyniniame rajone nuvilniję įvykiai verčia susimąstyti ir mus, kol galima užbėgti įvykiams už akių.

Ar mieste veikia nusikalstamos grupuotės?

Pasak policijos komisariato viršininko Gintauto Misiūno, Kupiškyje nusikalstamų grupuočių nėra. Dalis nusikalsti linkusių kupiškėnų priklauso Kauno, Panevėžio, Šiaulių nusikalstamoms grupuotėms. Anot viršininko, kupiškėnams tenka trečias ar ketvirtas vaidmuo nusikalstamų grupuočių veikloje. Jie ieško narkotikų kurjerių, vadinamųjų kojų ir verslo vykdytojų užsienyje. Šių grandžių atstovai linkę nenusikalsti, nesilanko viešoje erdvėje. Rajone buvo nustatyti du narkotinių medžiagų platinimo atvejai.

Manoma, kad narkotikus gali platinti studentai, studijuojantys Vilniuje, Panevėžyje. Vienas kupiškėnas už vagystes pagal Europos orderį bus perduotas Vokietijai. Dėl narkotinių medžiagų gabenimo kupiškėnų buvo sulaikyta Kolumbijoje, Ekvadore.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video