2024/04/19

 

Miesto gatvėmis vaikščioti ir važinėti patogiau

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Jau nuo birželio kupiškėnai vaikšto tvarkingomis Krantinės ir A. Purėno gatvėmis. Čia naujai rekonstruotas 1,6 km gatvių ruožas, atnaujinta automobilių aikštelė, viešojo transporto stotelė, šaligatviai, bortai bei pėsčiųjų ir dviračių takas.

Ne vienerius metus Kupiškio rajono savivaldybė gaudavo gyventojų skundų dėl prastos Krantinės ir A. Purėno gatvių būklės. Duobėti keliai erzindavo vairuotojus, o suklypę šaligatviai – pėsčiuosius.

Dabar čia judėjimas daug patogesnis ir saugesnis. Dar 2012 m. spalio 26 d. Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, Transporto investicijų direkcija ir Kupiškio rajono savivaldybės administracija pasirašė projekto „Kupiškio miesto Krantinės ir A. Purėno gatvių rekonstrukcija ir pėsčiųjų-dviračių takų įrengimas“ finansavimo ir administravimo sutartį. Projektas įgyvendinamas už 2007–2013 metų Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo lėšas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos 4 prioriteto „Esminė ekonominė infrastruktūra“ priemonę „Savivaldos transporto infrastruktūros modernizavimas ir plėtra“.

Daugiau kaip 2 253 291 Lt skyrė Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondas. Iš Lietuvos valstybės biudžeto projektui atseikėta 278 347 Lt. Kupiškio rajono savivaldybės administracija projektui įsipareigojo skirti ne mažiau kaip 119 291 Lt (4,50 proc.). Bendra projekto vertė 2 650 930,75 Lt.

„Tai – vienas iš didžiausių mūsų vykdytų projektų. Juk jo finansavimui skirta per 2,5 mln. litų. Darbo taip pat buvo daug – nutiesti takai, rekonstruotos gatvės. Manome, kad žmonės patenkinti. Pagyrų, aišku, nelaukiame, bet jei nesiskundžia, tai ir gerai“, – sakė Kupiškio rajono savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas.
Panašių projektų kol kas dar greitu laiku nenumatoma. Tačiau, pasak Savivaldybės atstovo, jau analizuojamas rekonstruotinų gatvių Kupiškio mieste ir rajone sąrašas iš 2014–2020 metų Europos paramos.

Pagrindinis Krantinės ir A. Purėno gatvių projekto tikslas – gerinti ir plėsti transporto infrastruktūrą, mažinti neigiamą transporto poveikį aplinkai ir kurti verslui palankią aplinką, rekonstruojant Kupiškio m. gatves, pritaikant eismo intensyvumui. Įgyvendinus rekonstrukciją tikimasi pritaikyti gatves augančiam eismo intensyvumui, mažinti avaringumą, kelionės laiką, gatvių ir KTP eksploatacinius kaštus, kurti gyvenimui, verslui ir turizmui palankią aplinką.

Užs. Nr. 1532

——-
Autorius: Rita LUKŠIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video