2024/05/08

 

Per anksti nudžiugino poilsiautojus

Kol kas motorinių valčių vieta – ant kranto.

Mariaus Skrupskio nuotrauka

Žodis, kaip žvirblis – išlėkė ir nepagausi. Tokią patarlę galima pritaikyti rajono valdžiai po paskutinio pranešimo apie Aplinkos ministerijos pažadą artimiausiu metu leisti motorinių plaukimo priemonių eismą Kupiškio mariose. Šis leidimas turėjo galutinai patvirtinti Kupiškio rajono tarybos sprendimą atverti kelius motorams į didžiausią rajono tvenkinį. Pasirodo, Kupiškio rajono savivaldybė tik prieš keletą dienų nusiuntė raštą į Aplinkos apsaugos agentūrą prašydama sudaryti galimybę plaukioti ir vandens motociklais.

Agentūros atstovai teigė šį klausimą su visomis pastabomis perduosią atsakingai ministerijai. O nekantriems poilsiautojams siūloma visgi sulaukti oficialaus leidimo – kitaip gresia baudos.

Leidimo dar nėra

Kupiškio rajono savivaldybės tarybai priėmus sprendimą nebedrausti Kupiškio tvenkinyje plaukioti su motorinėmis plaukiojimo priemonėmis, prasidėjo sujudimas. Vieni nuolat skambina ir teiraujasi, ar jau galima plaukioti, kiti kantriai laukia leidimo. O treti, patys nekantriausi, atsiveža savo plaukiojimo priemones ir išbando tvenkinio privalumus“, – skelbia Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas (PRAAD).

O visai neseniai rajono valdžiai pranešus, kad jau netrukus bus pasirašytas ir aplinkos ministro leidimas aktyviam poilsiui mariose, mat šioje institucijoje gautas pažadas tai padaryti, atsirado dar daugiau sumaišties. Aplinkosaugininkus ėmė atakuoti klausimai, ar jau galima leistis į marias vandens motociklais. Patys nekantriausi nieko nelaukę šoko į vandenį.

Kaip teigia PRAAD, leidimas įsigalios tik „Valstybės žiniose“ paskelbus aplinkos ministro įsakymą. Kol kas jo nėra ir šiuo metu galioja 2004 m. balandžio 15 d. „Vandens telkinių, kuriuose plaukiojimas tam tikromis plaukiojimo priemonėmis draudžiamas ar ribojamas, sąrašas“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video