2024/03/28

 

Jaunimas nesibaido šluotos

Į viešuosius darbus Kupiškio rajone šių metų birželio ir liepos mėn. nukreipta 20 moksleivių.

Monikos Urbutytės nuotrauka

Daugelis mūsų linkę smerkti dabartinį jaunimą dėl tinginiavimo ir laiko švaistymo linksmybėms. Užsukite į bet kurią rajono seniūniją ir nustebsite pamatę mokinius, vilkinčius ryškias liemenes ir šluojančius miestelių gatves. Jau kelintus metus paeiliui čia yra siūlomi darbai nepilnamečiams pagal Kupiškio rajono savivaldybės patvirtintą viešųjų darbų programą. Ir norinčiųjų tikrai netrūksta.

Nusprendė užsidirbti

Nuo pat mokslo metų pabaigos Subačiuje dažnai galima pamatyti dvi paaugles, tai šluojančias gatves, tai pešiojančias žolę iš šaligatvio plytelių tarpų. Praeiviai tokiu reiškiniu stebisi, tačiau kartu ir palaiko mergaites. Vietinių gyventojų nuomone, tai – puikus pavyzdys be darbo šlitinėjantiems ir pašalpų laukiantiems suaugusiems.
Pakalbinome pačias mergaites, kaip jos sugalvojo imtis viešųjų darbų.

„Sumanėme padirbėti, nes praeitais metais tokį pat darbą dirbo mūsų pažįstamos. Taigi ir mes panorome užsidirbti savų pinigų“, – sakė Subačiaus gatves tvarkanti Lina Urbonaitė.
Septyniolikmetė teigė nebijanti tokių darbų, nes nėra tam priežasties, nebent dėl apkalbų. Tačiau . paauglė Subačiuje gyvena jau ilgai, tad dauguma žmonių ją ir draugę pažįsta.
„Sulaukdavome tik draugiškų šypsenų. O mūsų darbai buvo tokie, kurie Subačių daro švaresnį ir tvarkingesnį. Tai ir pačioms malonu, – kalbėjo Lina. – Užsidirbti norisi kiekvieną vasarą, nes tai būtų savomis rankomis uždirbti pinigai – nereikėtų prašinėti tėvelių. Bet nepilnamečiams rasti darbą nėra lengva.“

Tiksliai, koks bus šios vasaros uždarbis, L. Urbonaitė net pati nežino. Kol kas nenumano, ir kam jį išleis, bet mergaitė tikrai žino, kad pinigų nešvaistys menkniekiams.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video