2024/05/06

 

Taryba apmokestino masinius renginius

Nuo šiol rinkliava užguls ne tik komercinių, bet ir masinių renginių organizatorius pasirinkus  lankomiausias Kupiškio rajono vietas.
Monikos Urbutytės nuotrauka

Vasariškomis nuotaikomis gyvenantys rajono Tarybos nariai nusprendė apmokestinti ne tik komercinius, bet ir kitus masinius renginius turistų lankomiausiose mūsų krašto vietose. Be to, planuojama Uošvės Liežuvio saloje įkurdinti sodininką, kad šis tvarkytų aplinką. Tokius ir kitus klausimus rajono politikai sprendė praėjusį ketvirtadienį vykusiame Tarybos posėdyje.

Rinkliava masiniams renginiams

Skirtingai nei ankstesniuose posėdžiuose mūsų rajono Taryba paskutiniame posėdyje sprendė gana nedaug klausimų – 15 pagrindinių ir 5 papildomus. Juos svarstė ir balsavo 21 Tarybos narys iš 25.

Bene daugiausia politikų dėmesio šįkart sulaukė klausimai dėl miesto ir rajono renginių. Nuspręsta apmokestinti ne tik komercinius, bet ir masinius (daugiau nei 200 žmonių) renginius Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje, mašinų stovėjimo aikštelėje prie Kupiškio marių, Uošvės Liežuvyje, prie Pyragių ežero, buvusių kareivinių aikštelėje, Bagdonių saloje bei Uoginių kaime. Vienos dienos šventė čia kainuos 500 litų. Ir po 100 litų už kiekvieną papildomą dieną.

Komerciniams renginiams bus taikomas dvigubai didesnis mokestis. Tuo tarpu rinkliava už renginių organizavimą Kupiškio rajono savivaldybės įstaigoms mažinama du kartus nei kitiems masinių renginių rengėjams.

Tokį Tarybos sprendimą lėmė po švenčių liekanti netvarka teritorijoje. Paskaičiuota, kad UAB „Kupiškio komunalininkui“ sutvarkyti šventėjų paliktas šiukšles vien Uošvės Liežuvyje kainuoja apie 1 800 litų. Per metus šios salos priežiūros darbai atsieina 11 tūkst. litų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video