2024/04/26

 

Kaimynams auksinės žuvelės gundymai atrodo įtartini

Ar žuvys išgelbės Kupiškį nuo bedarbystės, parodys ateitis.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Anykščiuose vykusioje apskritojo stalo diskusijoje „Užimtumas regionuose“ buvo kalbama apie naujų darbo vietų steigimą regionuose. Ignalinos meras Bronis Ropė džiaugėsi, kad tais laikais, kai dar veikė atominė elektrinė, bendradarbiaujant su šia įmone pavyko įsteigti apie 170 darbo vietų.

Kupiškio r. meras Jonas Jarutis sakė, kad mes tikimės net 300 darbo vietų čia įsikūrus latvių žuvivaisos įmonei. Ar tai realu?

Norai

2012 metais pavasarį prasidėjęs bendradarbiavimas tarp Kupiškio rajono savivaldybės ir žuvivaisa bei perdirbimu užsiimančiais verslininkais tęsiasi toliau. UAB „Vyttra“ (Latvijos UAB „Mottra“ atstovų Lietuvoje) pageidavimu Kupiškio rajono Visgiūnų kaime rengiamas detalusis buvusio Visgiūnų žvyro karjero 27 ha sklypo planas, kuriame galėtų prasidėti modernaus žuvų auginimo ir perdirbimo kombinato statybos. Numatyta, kad iš žemės ūkio į kitos paskirties žemę sklypo formavimo darbai baigsis šių metų IV ketvirtyje. Kitais metais planuojama pradėti statybos darbus, kurie galėtų būti baigti 2015 m. Būtų įkurta 12 modernių gėlavandenių žuvų auginimo ir perdirbimo padalinių, kur darbą galėtų gauti apie 300 kupiškėnų.

Dar vienas žingsnis į priekį žengtas šiemet liepos 5-ąją rajono merui Jonui Jaručiui ir verslininkui Tomui Legačinskui pasirašius Kupiškio rajono savivaldybės ir UAB „Vyttra“ tarpusavio supratimo memorandumą dėl bendradarbiavimo, siekiant įgyvendinti planuojamą žuvininkystės komplekso statybą Visgiūnų karjere.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video