2024/04/25

 

Gražėjanti aplinka skatins nepalikti gimtinės

Užbaigus projektą Skapiškio kultūros namai turėtų būti ne tik gražesni, bet ir šiltesni.
Autorės nuotrauka

Suaugusiųjų ir vaikų teatrų pasirodymais net už šalies ribų garsėjantys skapiškėnai su Europos Sąjungos 2007–20013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos pagalba pagaliau turės gražius, šiltus kultūros namus.

Dar 2012 metų vasario 25 d. Vidaus reikalų ministerija, VšĮ „Centrinė projektų valdymo fondo agentūra“ ir Kupiškio r. savivaldybės administracija pasirašė projekto „Prielaidų spartesnei ūkinės veiklos diversifikacijai Skapiškio mstl., Kupiškio rajone, sudarymas“.

Iš viso projekto įgyvendinimui skirta 1 386 794 Lt finansinė parama, iš jo didžioji dalis – 1 274 324,7 Lt Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos. Projektas įgyvendina 2007–2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 1 prioriteto „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai“ priemonės „Prielaidų spartesnei ūkinės veiklos diversifikacijai kaimo vietovėse sudarymas“ tikslus ir uždavinius.

Prastas estetinis Skapiškio kultūros namų vaizdas, remontuotinos, šaltos patalpos, netinkamas viešųjų poilsio, laisvalaikio vietų pritaikymas gyventojų poreikiams ne vienerius metus buvo ne tik kultūros darbuotojų, meno kolektyvų dalyvių, bet ir visų skapiškėnų skaudulys. Bloga Skapiškio infrastruktūros būklė yra viena iš miestelio mažėjančio patrauklumo priežasčių.

Pasak kultūros namų vadovo Valdo Bačansko, tikimasi, kad šis europinis projektas pagaliau išspręs salės šildymo reikalus, nes apšiltinus pastatą, pakeitus nusidėvėjusius langus nebereikės šalti žiemą.

„Po pusantro mėnesio turėtų prasidėti darbai Skapiškyje. Dabar ruošiami tų darbų pirkimo dokumentai, konkurso būdu bus parinktas rangovas, – sakė projekto vadovas, Kupiškio r. savivaldybės administracijos Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas. – Projekto metu bus atnaujinami ne tik kultūros namai, bet ir automobilių stovėjimo aikštelė šalia jų. Čia bus paklota nauja asfalto danga, pastatyti šviestuvai. Mokyklos teritorijoje planuojama įrengti universalią žaidimų ir sporto aikštelę.

Užs. Nr.1262

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video