2024/04/19

 

Gundė žuvimi ir intrigavo žvejų rojumi

Rajono meras Jonas Jarutis ir verslininkas Tomas Legačinskas pasirašė Kupiškio rajono savivaldybės ir UAB „Vyttra“ tarpusavio supratimo memorandumą dėl bendradarbiavimo, siekiant įgyvendinti planuojamą žuvininkystės komplekso statybą Visgiūnų karjere. Šią ceremoniją stebėjo ir Žuvies perdirbėjų ir augintojų asociacijos prezidentas Leonas Kerosierius (stovi antras iš kairės) bei Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas.
Autorės nuotrauka

Tarptautinio folkloro festivalio „Lingaudala“ renginiai Kupiškyje pradėti „pasiūtarojimais“, kitaip sakant, pasikalbėjimais. Penktadienį, liepos 5 d., į kultūros centro viražų salę rajono Savivaldybė ir Kupiškio turizmo ir verslo informacijos centras buvo sukvietę įvairių kartų ir kraštų kupiškėnus padiskutuoti apie mūsų miesto ateitį „Motyvacija + Idėja = Kitoks Kupiškis“. Šįkart visos šnekos sukosi apie verslo perspektyvas mūsų rajone. Deja, kupiškėnų verslininkų šiame susitikime beveik nebuvo. Tačiau kas atėjo, tas savo ausimis išgirdo apie perspektyvas kurti naujas darbo vietas ir paragavo žuvies, kuri kaip tik ir gali būti viso to kaltininkė.

Susirinkusiuosius pasveikino rajono meras Jonas Jarutis ir palinkėjo linksmai bei turiningai atšvęsti Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, pakvietė visus į „Lingaudalas“ renginius. „Nesinori tik švęsti. Yra daug problemų – nedarbas, emigracija ir kt. Apie tai reikia kalbėti ir ieškoti išeičių. Tad šio susitikimo svarbiausias tikslas – išjudinti vietos verslininkus, kad Kupiškis nebūtų apsnūdęs. Tačiau viskas priklauso nuo mūsų pačių – kaip susikursime, taip ir gyvensime. Kviečiu žmones su verslo ir gyvenimiška patirtimi padiskutuoti“, – ragino meras.

Apie verslo galimybes

Kupiškio turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas skaitė pranešimą „Verslo galimybės Kupiškyje“. Buvo pažerta statistikos apie rajone veikiančias įmones, jų darbuotojus, nedarbo lygį bei įsidarbinimo galimybes. Pas mus registruota apie 310 įmonių. Daugiausia (225) yra mažų įmonių, turinčių iki 9 darbuotojų. 77 proc. yra paslaugų srities įmonės, pramonės – 10 proc., žemės ūkio ir miškų – 6,2 proc., statybos – 6 proc. Rajone mažėja darbingų gyventojų. Palyginti su 2008 m. jų šiuo metu yra maždaug 2111 mažiau. Darbo neturi du trečdaliai vyrų, kas ketvirtas jaunas žmogus iki 25 m., kas šeštas, turintis per 50 m. Daugiausia bedarbių kaime. Kasmet pasiūloma tūkstantis naujų darbo vietų. Tačiau daugiausia tai laikinas, sezoninis darbas.
Taigi darbuotojų būtų, bet Kupiškyje stinga darbo vietų.

P. Pranckūnas informavo, kad internete galima rasti informaciją, kokie rajone objektai yra privatizuojami, išnuomojami, kokie sklypai yra numatyti pramonės ir sandėliavimo verslui vystyti, kokie komercinės paskirties. Buvo priminta, kad ir elingas prie Kupiškio marių tebelaukia verslininkų. Šį pastatą būtų galima nuomoti viešojo maitinimo paslaugoms, sporto klubo ir kt. veikloms vystyti. Pasidžiaugti galime sutvarkytu Palėvenės vienuolyno svirnu. Ateityje šias patalpas galima panaudoti ne tik konferencijoms rengti, bet ir teikti viešojo maitinimo paslaugoms. Rugpjūtį jau turėtų pradėti veikti vandens slidžių parkas prie Kupiškio marių. „Šį projektą įgyvendina mūsų centras, o galėjo čia ir verslininkai parodyti iniciatyvą. Minčių ir drąsos reik“, – baksnojo verslininkus pranešėjas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video