2024/03/29

 

Tarybos posėdyje draskytos ir senos žaizdos

Praėjusiame Tarybos posėdyje socialdemokratams Andriui Kleniauskui ir Algirdui Navickui kolegos iš opozicijos priminė senas nuodėmes.
Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį, birželio 27 d., vykusį rajono Tarybos posėdį stebėjo Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje Rasa Šošič. Keli svarstyti klausimai parodė, kad kai kurie Tarybos nariai nelabai kreipia dėmesį į Etikos komisijos pabarimus, o kiti sugeba peržengti savo ambicijas ir ginti valdžios pylos susilaukusį įstaigos vadovą.

Prasideda vadovų rotacija

Vienas iš įdomesnių šio posėdžio klausimų buvo dėl Dovilės Kulbokienės atleidimo iš Kupiškio rajono savivaldybės pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) direktorės pareigų. Grėsmingai skambanti formuluotė viso labo tebuvo tik pasikeitusio Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo rezultatas. O tie pasikeitimai, įsigalioję praėjusių metų liepos 1 d., yra tokie – ligoninių ir kitų sveikatos priežiūros įstaigų, kuriose dirba dešimt ir daugiau gydytojų, direktoriai į darbą priimami viešo konkurso būdu. Su laimėtojais sudaromos terminuotosios penkerių metų darbo sutartys. Po to vėl skelbiamas naujas konkursas direktoriaus pareigoms eiti. Jame gali dalyvauti ir penkerių metų vadovo kadenciją baigęs žmogus.

D. Kulbokienė Kupiškio PASPC vadovauja jau šešiolika metų. Tarybos opozicija stebėjosi, kodėl tik dabar šis klausimas keliamas, nes įstatymas jau įsigaliojęs senokai. Rajono meras Jonas Jarutis atviravo, kad sklando įvairių kalbų dėl medicinos įstaigų perspektyvos. Sveikatos apsaugos ministras yra pareiškęs, kad mažuose rajonuose turėti dvi sveikatos priežiūros įstaigas – prabanga.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video