2024/04/19

 

Statai namą – ieškok prižiūrėtojų

Ar sugriežtinta Statybos įstatymo reikalavimų laikymosi kontrolė nebus tik formali, o samdyti specialistai – popieriniai, parodys laikas.
Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Nutarusių statytis namą laukia nemaži iššūkiai. Žinoma, pirmiausiai svarbu numatyti išlaidas. Nuo birželio 15-osios prie visos sąmatos reikėtų pridėti ir išlaidas rangovo, statybos vadovo ir techninio statybos prižiūrėtojo samdymui.

Abejoja nauda

Nors ši nuostata Statybos įstatyme buvo ir seniau įtvirtinta, tačiau nuo birželio vidurio į tai statybos inspektoriai atkreips ypatingą dėmesį ir individualių namų savininkai, nevykdantys įstatymo reikalavimo, gali sulaukti tūkstantinių baudų.

Pasak Kupiškio r. savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyriausiojo specialisto Andriaus Jurėno, šiais metais individualių namų statybai buvo užregistruoti 9 leidimai, 2012 m. – 6, 2011 m. – 10, 2010 m. – 11 leidimų. Visi leidimai yra registruojami internete ir statybos inspektoriai bet kada turi galimybę pamatyti, kada ir kam jie išduoti.

„Tai dar vienas pasipinigavimas iš žmonių. Nesuprantu, kaip galima kištis į žmogaus privatų reikalą. Jeigu pasistatysiu nekokybišką namą, tai nuostoliai bus man, ir juos atlyginti reikalausiu iš meistrų, o ne iš valstybės“, – piktinosi Dainiumi prisistatęs pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video