2024/03/29

 

Ryšiai su užsieniu – ar tik gražu pažiūrėti

Draugystės tortą Štume pjaustė naujieji bendradarbiavimo partneriai iš Vokietijos, Prancūzijos, Lietuvos ir Lenkijos.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Prieš šešiolika metų Kupiškio rajono savivaldybė pradėjo megzti pirmuosius kontaktus su būsimais užsienio partneriais. Pirmosios bendradarbiavimo ir partnerystės sutartys buvo pasirašytos 1999 m. Šiuo metu Savivaldybė bendradarbiauja su partneriais Centrinės ir Rytų Europos šalyse. Yra pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su Lenkijos Zgiežo miestu ir Zgiežo valsčiumi, Slovakijos Kežmaroko miestu, Latvijos Rėzeknės, Ukrainos Manevičių, Baltarusijos Postavų rajonais bei Štumo miesto bei valsčiaus savivaldybe. Bendradarbiavimo ketinimų protokolai yra pasirašyti su Gruzijos Gurijos regiono Lančkhučio municipalitetu ir Latvijos Balvų savivaldybe.
Kuo tie ryšiai naudingi mūsų rajonui? Ar bendradarbiavimo su užsienio šalimis vaisius pajuto kupiškėnai? Kiek rajono biudžetui kainuoja tas bendradarbiavimas?

Bendradarbiavimo kryptys

Pasak Savivaldybės administracijos Kanceliarijos skyriaus specialistės Stasės Krestovienės, sprendimus pasirašyti sutartis su užsienio šalių savivaldybėmis priima politikai – Savivaldybės taryba.
Savivaldybės biudžete nėra numatyta pinigų tarptautiniam bendradarbiavimui. Komandiruotės į užsienio šalis apmokamos iš komandiruotėms skirtų lėšų.
Pagrindinės bendradarbiavimo kryptys: Europos Sąjungos projektų rengimas bei lėšų įsisavinimas, savivaldos institucijų veiklos gerinimas, tarptautiniai mainai ir keitimasis patirtimi kultūros, švietimo, ekologijos, turizmo, jaunimo srityse.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video