2024/05/02

 

Socialinių darbuotojų diplomams – paskutinis mėnuo

Socialinį darbą nuo liepos 1 dienos galės dirbti tik diplomuoti specialistai.
Simono Dariaus nuotrauka

Socialinis darbuotojas privalo turėti ar siekti įgyti aukštąjį socialinio darbo ar jam prilygintą išsilavinimą. To reikalauja socialinės apsaugos ir darbo ministro patvirtintas įsakymas. Kupiškio rajone dar yra šio reikalavimo neatitinkančių specialistų, kurie seniūnijose sprendžia socialines gyventojų problemas. Liko tik mėnuo, kai visi šalies socialiniai darbuotojai privalės turėti šios profesijos diplomą.

Numatytas terminas baigiasi

Dar 2006-aisiais metais socialinės apsaugos ir darbo ministras patvirtino įstatymą, kuris apribojo socialinio darbuotojo išsilavinimą. Jame numatyta, kad šį darbą gali dirbti tik aukštąjį socialinį ar jam prilygintą išsilavinimą turintys asmenys.
Šiuo įstatymu griežčiau imtasi vadovautis po 2011 m. liepos 1 d. Tuomet nuspręsta, kad leisti dirbti be reikalingo išsilavinimo galima tik jau studijuoti pradėjusiems asmenims ir pensijos po 7 metų sulauksiantiems darbuotojams.

Taigi, šių metų liepos 1 dieną visi socialiniai darbuotojai, išskyrus pensininkus, Lietuvoje privalės turėti aukštojo socialinio mokslo ar jam prilygstamą diplomą.
Paskutiniais duomenimis, šiuo metu iš visų 18 Kupiškio rajone dirbančių socialinių darbuotojų, du jų neatitinka pareigybės reikalavimo dėl išsilavinimo.
Alizavoje su šios seniūnijos gyventojais dirba pensinio amžiaus sulaukusi Regina Petkevičienė. Šimoniečiams gelbėja vadybos ir verslo administravimo specialybę turinti Vaida Blaževičiūtė.

Pastaroji socialinė darbuotoja pavaduoja vaiko auginimo atostogų išėjusią specialistę.
„Mūsų rajono socialiniai darbuotojai suskubo laiku pasirūpinti tinkamu išsilavinimu ir šiuo metu nėra tokių, kuriuos teks atleisti po liepos 1-osios. Išimtys tik motinystės atostogų išleista darbuotoja Šimonyse bei Alizavos specialistė. Pastaroji yra pensinio amžiaus, o jos profesionalumo dar reikėtų pasimokyti ir diplomuotiems darbuotojams“, – teigė Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė. Ji pritarė, kad socialiniai darbuotojai privalo turėti specialų išsilavinimą, kaip ir kitų profesijų atstovai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video