2024/04/28

 

Geriantis mokytojas – bausti negalima pasigailėti. Kur dėsime kablelį?

Skapiškio istorijoje blaivybei skirtas didelis dėmesys, dabartiniais laikais ši vertybė primiršta.
Autorės nuotrauka

Ar neblaivus mokytojas ir mokykla suderinami? Tokią skaudžią dilemą šiomis dienomis priverstas spręsti rajono švietimo vadovas Rimantas Jocius bei Skapiškio pagrindinės mokyklos direktorė Birutė Zaborskienė. Jos darbuotojas šią savaitę nepasirodė darbe dėl bėdų su alkoholiu. Pamokas praleidęs pirmadienį, antradienį vyras kreipėsi pagalbos į medikus ir detoksikuotas kitą dieną buvo paguldytas ilgesniam gydymui Panevėžio priklausomybės ligų centre.

Iš mokyklos – į priklausomybės ligų centrą

Antradienį redakciją pasiekė anoniminis skambutis. Prisistatęs Skapiškio mokyklos mokinio tėvu vyras skundėsi, kad šioje įstaigoje dirbantis pedagogas nuo pirmadienio neveda pamokų. O praeitą savaitę, pasak pašnekovo, mokytojas vaikams pasirodė neblaivus. Dėl šios problemos, vyro tikinimu, mokinių tėvai į mokyklos vadovus ne kartą kreipėsi ir anksčiau.
Panaši informacija tądien pasiekė ir patį Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyrių.

Nuvykus į mokyklą, mokytojo darbe iš tiesų nebuvo. Mokyklos direktorės B. Zaborskienės teigimu, jis pamokų nebevedė jau nuo savaitės pradžios ir savo darbdavei nepaaiškino priežasties. Antradienį vadovei buvo įteikta pažyma, kad V. S. išvyko į Panevėžio priklausomybės ligų centrą. Čia, oficialiomis žiniomis, jam atliktos detoksikacijos procedūros. Kitą dieną grįžusį kolegą patys Skapiškio mokytojai nugabeno atgal į medicinos įstaigą 10 dienų gydymui, esą, prieš dieną čia nebuvo vietos.

Šiuo metu pedagogas turi nedarbingumo pažymą. Jį pavaduoja kitas mokytojas.
Direktorė patikino prasižengusio darbuotojo atleisti negalinti. O kai jis grįš į darbą, problema bus sprendžiama.

„Taip, šis žmogus turi alkoholio problemą. Bent kartą per metus jis užgeria. Bet darbe aš jo niekada nemačiau neblaivaus. Pamokose šis mokytojas labai darbštus, tikrai užsiima su vaikais, negaili netgi laisvalaikio. Be to, jis turi ir sporto organizatoriaus pareigas mūsų seniūnijoje. Iki pensijos mokytojui liko pora metų“, – aiškino B. Zaborskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video