2024/05/05

 

Ūkininkų susirinkimas su Berlyno „Žaliosios savaitės“ parodos atgarsiais

Į visuotinį susirinkimą suvažiavo gausus ūkininkų būrys.
Rimanto Bimbirio nuotrauka

Antradienį Kupiškio kultūros centro vitražų salėje tvyrojo šventiška aplinka ir pakili nuotaika. Čia vyko Ūkininkų sąjungos rajono skyriaus ataskaitinis susirinkimas.

Šventės įspūdį skleidė iš anksto skoningai ir išradingai paruošta vaišių užstalė ir su koncertine programėle atvykęs garsus šalyje skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas. Svečias pajuokavo, kad į Kupiškį atvykęs pratęsti „Žaliosios savaitės“ parodos koncerto Berlyne, kur unikalūs lietuvio pasirodymai sulaukė didžiulio parodos lankytojų susidomėjimo.

Stinga vienybės ir aktyvumo

Ataskaitiniame susirinkime, kaip ir dera, buvo perskaitytos sąjungos veiklos ir revizijos komisijos ataskaitos, jas pateikė Antanas Dobrovolskis ir Dalius Jankauskas. Ūkininkai joms pritarė be priekaištų ar pastabų. Šįkart susirinkusiems neteko ilgai gaišti dėl suinteresuotų svečių pasisakymų, ankstesniais metais nestigdavo įvairių žemdirbius aptarnaujančių firmų, verslo partnerių ir bankų vilionių. Šių metų susirinkime palankumą ūkininkams panoro išreikšti tik SEB banko atstovai, pripažinę, kad „bankininkai jau supranta, jog žemės ūkis yra strateginė šalies vystymo sritis, tad dabar ir paskolos lengviau bus suteikiamos, ir palūkanos būsiančios mažesnės, ir požiūris į žemdirbį – verslo klientą ne toks įtarus ir atsargus, kaip anksčiau.“

Rajono meras Jonas Jarutis renginyje nedalyvavo, jo sveikinimus perdavė mero pavaduotojas Algirdas Navickas, taręs, kad žemdirbiai yra visuomenės kraujas, lemiantis šalies gyvenimo pulsą. Reikia tik palankios gamtos ir kantraus darbo.
Subačiaus seniūnijos seniūnas Vidmantas Paliulis prabilo skausminga tema – apie žemdirbių susiskaldymo ir vienybės stoką. Užtenka pamatyti, kaip Briuselyje jaučiasi ir elgiasi Prancūzijos ar Graikijos ūkininkai, ne maldaujantys, ne prašantys, ne dainuojantys, kaip lietuviai, ir tampa aišku, kodėl mūsų niekas neklauso ir negirdi, o senųjų europiečių protestų prisibijo. Ūkininkai turi formuluoti griežtus reikalavimus, o ne maldavimus, rėžti nepagražintą tiesą savo valdžiai, Premjerui, Prezidentei, europarlamentarams.

„Bizūno reikia mums patiems ir mūsų valdžiai, aktyvesni turime būti seniūnijose, daug ką galėtume padaryti“, – tikino ir ūkininkas Zigmantas Aleksandravičius pripažindamas, kad kaimo žmonės neturėtų skaidytis politiniu pagrindu, neturėtų leistis manipuliuojami įvairių partijų.

Rajono Tarybos narė Genė Žilinskienė išsakė dar vieną sopulį: rajone yra beveik 2 tūkst. įregistruotų ūkių, o Ūkininkų sąjungai priklauso tik 70, į susirinkimą atėjo 50. „Susirinktų čia 500 ar daugiau, svaresnis būtų kalbėjimas, kitaip ir valdžia su mumis elgtųsi, nepaliktų vienų su savo vargais ir problemomis kapanotis…“ – tvirtino G. Žilinskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video