2024/09/25

 

Gatvių duobės praryja vis daugiau pinigų

Laiku neatnaujintose gatvėse nuolat atsiveria duobės, plyšimai, įtrūkimai, kurių remontui reikia didelių pinigų.
Autorės nuotrauka

Atėjus kalendoriniam pavasariui rajono gatvės kaip ir kasmet pasipuošė duobėmis, plyšimais. Jiems užlopyti per metus rajono Savivaldybė pakloja vidutiniškai apie 200 tūkst. litų ir šios išlaidos vis auga, dar dvigubai tiek išleidžiama Kupiškio kelių tarnybos prižiūrimiems keliams. Mat kuo mažiau investuojama į naują gatvės tiesimą, tuo daugiau atsieina jos priežiūra.

Kauniečiai savo duobeles miesto gatvėse pasipuošė tulpių žiedais. Mes jas galėtume panaudoti pinigų medžiams sodinti, kad aukščiausioji valdžia suprastų, jog senų gatvių priežiūrai kasmet prireikia milžiniškų išlaidų.

2011 metais Kupiškio rajono gatvių duobėms, plyšiams, išdaužoms ir kitiems defektams užlopyti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos išleista 100 tūkst. litų. Pernai ši suma buvo jau dvigubai didesnė.

Nors Kupiškyje ir rajone po truputį juda gatvių asfaltavimo darbai, vis dar yra itin probleminių vietų, kurioms reikėtų didesnio remonto nei duobių lopymai. Pasak Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, kelininkai kiekvieną pavasarį galvas laužo dėl Jaunimo ir Taikos gatvių.

„Kol oro sąlygos šaltos, pavasarį atsirandančias kelių duobes užtaisome šaltu asfalbetoniu. Blogiausia situacija dabar su Jaunimo ir Taikos gatvėmis – čia vėl pilna duobių. Kai neinvestuoji į naujus kelius, tai tenka brangiai mokėti už jų priežiūrą“, – teigė Ž. Aukštikalnis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video