2024/09/25

 

Panevėžio gyvūnų prieglauda rado kelią į mūsų rajoną

Beglobius šunis ir kates iš mūsų rajono nuo šiol priglaus Panevėžio gyvūnų prieglauda.
Valio Staburo nuotrauka

Metus svarsčiusi Kupiškio rajono valdžia pagaliau nusprendė, kad valkataujančių šunų bėdas atiduoti Panevėžio gyvūnų prieglaudai protingiau nei samdytis šungaudžius iš Alytaus. Už jų paslaugas tekdavo mokėti iki tūkstančio litų net ir už vieną šunelį. Bent penkeriopai pigiau nuo šiol tai darys Panevėžio gyvūnų prieglauda, su kuria rajono Savivaldybė ką tik pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Ši organizacija dabar susirinks valkataujančius, nebereikalingus šunis ir kates.

Praeitą savaitę Panevėžio gyvūnų prieglaudos vadovę Rūtą Liberienę pagaliau pasiekė gera žinia, kad Kupiškio rajono savivaldybė pasirašė su šia organizacija bendradarbiavimo sutartį. Derybos dėl jos su panevėžiečiais vyko visus metus. Dar 2012 sausį prieglaudos atstovai bendravo su rajono meru Jonu Jaručiu ir pasiūlė jungtis į jų veiklą.

Kodėl tiek ilgai svarstytas šis sprendimas, R. Liberienė tiksliai pasakyti negalėjo. Jai buvo pasakyta, kad rajono valdžia vykdė ir kitų prieglaudų apklausas, bet pigiausi pasirodė panevėžiečiai.
Per pirmąją darbo savaitę iš Kupiškio rajono į Panevėžio prieglaudą jau išvežti penki benamiai šunys. Du iš jų buvo sužaloti.

Sudarydama sutartį Panevėžio gyvūnų prieglauda pasižadėjo ne tik pasiimti beglobius šunis ir kates, kurie bus apgyvendinti buvusiose fermose Kaimiškyje (Panevėžio r.), bet ir pagydyti nuo kirminų ir kt. ligų.
Už šias paslaugas rajono Savivaldybė mokės po 86 litus už sugautą ir specialistų apžiūrėtą šunį bei po 1,30 litų už organizacijos nuvažiuotus kilometrus į rajoną.
Į Kupiškį, pasak prieglaudos vadovės, važinės viena jų savanorių iš Subačiaus. Todėl bus galima operatyviai pasirūpinti valkataujančiais gyvūnais.

Patiems žmonėms už atiduotus šunis ar kates mokėti nereikės, nebent patys norės paaukoti pelno nesiekiančiai organizacijai. Didžiulę fermą beglobių šunų glaudžiantys panevėžiečiai visuomet lieka dėkingi už padovanotą maistą, priežiūros priemones ir net skudurus voljerams valyti.

Todėl ir kupiškėnų verslininkus kviečia parduotuvėse, degalinėse ar kitose viešose, lankomose vietose pasidėti aukų dėžutes Panevėžio gyvūnų prieglaudai paremti. Mat tik į mūsų rajoną kol kas ir sutiko ši organizacija važinėti ir rinkti beglobius keturkojus.

„Mums ir taip vos užtenka vietos visiems Panevėžio rajono ir miesto gyvūnams. Todėl sutikome bendradarbiauti tik su jūsų rajonu, nes iš čia gauname daug prašymų padėti. Žmonės skambinėja, atvažiuoja“, – sakė R. Liberienė.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video