2024/05/01

 

Remonto darbai sukurstė tėvelių nerimą

Jaunieji dailininkai dirba gana tvarkingose klasėse. Tačiau nuo rudens jie kelsis į erdvesnes patalpas.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendrabutyje neseniai pradėti remonto darbai. Čia trečiajame aukšte įsikūręs Kupiškio r. pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centras ruošiasi plėstis ir įsirengti didelę salę mokytojų seminarams. Dėl šių darbų šiek tiek sutriko ten pat dirbančio Kupiškio meno mokyklos dailės skyriaus veikla: vaikams liko mažiau vietos, tualetu tenka naudotis kitame aukšte. Šios mokyklos direktorė guodžia, kad tai laikini rūpesčiai, ir netrukus jaunieji dailininkai kelsis į erdvesnius kabinetus. Tačiau kai kurių mokinių tėvelius dėl to spėjo užvaldyti panika.

Netenkina mokymosi sąlygos

Praėjusią savaitę į „Kupiškėnų mintis“ kreipėsi vienas Kupiškio meno mokyklos dailės skyriaus ugdytinių tėvelių (pavardė ir vardas redakcijai žinomi). Į redakciją atėjęs vyriškis atsinešė parengtą raštą Kupiškio meno mokyklos vadovei Daivai Šakickienei, jį pasirašė 39 šią įstaigą lankančių mokinių tėveliai. Savo skunde pasirašiusieji teigė, kad yra pasipiktinę, jog Kupiškio rajono savivaldybės vadovai be jokio susirinkimo bei paaiškinimo, vienašališkai nusprendė perkelti dailės skyriaus vaikus į kitas patalpas ir labai pablogino jų ugdymosi sąlygas.

„Šalti kabinetai, lakstymas vandens iš vieno aukšto į kitą, antisanitarinės sąlygos. Pažeidžiama vaikų ugdymo sutartis užtikrinti higienos ir saugumo reikalavimus, teikti mokinio tėvams informaciją apie vaiko ugdymosi sąlygas“, – rašoma direktorei skirtame pareiškime.

Raštą parengę tėveliai reikalauja savo vaikams sudaryti tinkamas sąlygas mokytis.
Dėl šios problemos pasirašiusieji taip pat kreipėsi į higienos specialistus.
Be šio pašnekovo, kalbinti kiti pasirašiusieji patvirtino, kad jiems nerimą kelia prastos sąlygos vaikų kūrybiniam darbui.
„Iš tiesų mūsų vaikams dabar ir baigiamieji metai – jiems dirbti reikia normalių sąlygų. Jeigu apie tokius remonto darbus žinota jau seniai, tai gal buvo galima viską atidėti vasaros atostogų metui“, – sakė savo dukrą į dailės skyrių leidžianti Neringa Čemerienė.

Reikia kalbėtis

Kad ir labai keista, bet tėvelių raštas pirmiau pasiekė redakciją nei pačią Kupiškio meno mokyklos direktorę. D. Šakickienė tik iš žurnalistų sužinojo, kad jai sausio 19 dieną turėjo būti išsiųstas surašytas pareiškimas.
„Argi tokiu būdu reikia spręsti problemas? Gal pirmiausia reikėjo su manimi pasikalbėti, o ne į redakciją eiti. Aš šio pareiškimo nesu net mačiusi. Taip, keletas tėvų kreipėsi į mane dėl remonto gimnazijos bendrabutyje ir jiems buvo viskas paaiškina“, – pamačiusi raštišką tėvelių pasipiktinimą sakė D. Šakickienė.

Pašnekovė ir „Kupiškėnų mintims“ pakartojo, kad nuo sausio 17 dienos trečiajame bendrabučio aukšte pradėti remonto darbai, tačiau jaunieji dailininkai liko tuose pačiuose kabinetuose. Atsisakyti teko tik skyriaus reikmenims turėto kabineto ir vaikams pasiūlyta naudotis aukštu žemiau įrengtu tualetu.
„Nesuprantu, ką mes pabloginome. Darbai vyksta koridoriuose, juos vykdome ne mes, o Kupiškio r. pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centras. Jei yra blogai, galime trumpinti pamokas, ieškoti kitų galimybių, bet reikia visiems susirinkti, kalbėtis, o ne tuoj pat kažkur skųstis“, – kalbėjo direktorė.

Kelsis į erdvesnę vietą

Pasak pašnekovės, daugiau nei du dešimtmečius gyvuojantis dailės skyrius nuo pat pradžių glaudėsi dabartiniame pastate. Mokymosi sąlygos nėra pačios geriausios, tačiau daug geriau nėra ką ir pasiūlyti.
„Buvo minčių persikelti į kitą mokyklą, bet tokio sprendimo atsisakėme. Nuo rudens planuojame keltis į to paties pastato antrąjį aukštą. Čia kabinetams taip pat reikėtų remonto: per senus langus skverbiasi šaltis. Bandome ieškoti lėšų tokiam remontui. Tačiau tikrai turėsime daugiau vietos, gal pavyks įsirengti salytę darbų ekspozicijoms“, – teigė D. Šakickienė.

Gauti paramos kardinaliai susitvarkyti ir savo būsimąsias patalpas, anot jos, nėra daug vilčių. Apskritai, pasak direktorės, reikia džiaugtis, kad Lietuvoje dar yra tokių meno mokyklėlių, kuriose vaikai gauna profesionalų ugdymą, ir jų veikla dar finansuojama iš valstybės biudžeto. Kitose Europos šalyse, anot jos, to jau seniai nebėra ir viską remia patys tėvai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video