2024/04/20

 

Pūga – išbandymas specialiosioms tarnyboms

Krantinės g. šiomis dienomis buvo valoma mechanizuotai.
Autorės nuotrauka

Praėjusį savaitgalį prasidėjusios pūgos nesiliovė ir vakar. Beveik visoje Lietuvoje pūtė gūsingas vėjas, pustė pažeme. Gyventojai buvo informuojami be didelio reikalo niekur nevykti iš namų. Nerimą kėlė vis nauji žiniasklaidos priemonių pranešimai apie nuo kelio nulėkusias ar kaktomuša susidūrusias transporto priemones, užpustytais keliais pas ligonius vėluojančias greitukes, įsiplieskusius gaisrus.

Net ir Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje stovinti eglė pirmadienio ryte buvo panaši į ant šono pakreiptą nykštuko kepurę. Vėjo gūsių neatlaikė ir kai kurios šalia jos sustatytos instaliacijos.

Kelių policija ragina saugoti save

Kupiškio r. policijos komisariato Viešosios policijos kelių policijos grupės vyresnioji patrulė Žavinta Gudėnaitė sakė, kad savaitgalį tebuvo vienas neįskaitinis eismo įvykis – Noriūnų kaime nuo kelio buvo nuvažiavęs ir nežymiai apgadintas automobilis BMW. „Gal žmonės pradėjo atsargiau vairuoti, labiau atsižvelgia į eismo sąlygas“, – komentavo palyginti neblogą situaciją mūsų rajono keliuose pareigūnė.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro išplatintame pranešime vairuotojų prašoma žiemą, kai kelių dangos slidžios, provėžuotos arba pasidengusios šerkšnu ar plonu puriu sniegu, rinktis saugų važiavimo greitį, jei nėra būtinybės nepalikti automobilių gatvėse, nes kelius prižiūrinčios tarnyboms labai sudėtinga nuvalyti važiuojamąją dalį.
Vairuotojams derėtų valyti sniegą nuo apsnigtų automobilių ne į važiuojamosios dalies pusę.

Apskrities policija kreipiasi į pėsčiuosius ir ragina juos būti atsargiems, segėti ir mieste, ir užmiestyje atšvaitus, eiti šaligatviu, net ir snieguotu bei nevalytu, o ne važiuojamąja kelio dalimi. Užmiestyje eiti kairiąja kelio puse. Svarbiausia – saugoti save.

Ugniagesiams – savaitgalis neramus

Kupiškio r. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Greičius sakė, kad du kartus ugniagesiai sekmadienį vyko padėti įklimpusiems greitosios medicinos pagalbos automobiliams. Vieną greitukę iš pusnies 22.49 val. traukė Kupiškio r. savivaldybės Noriūnų ugniagesių komanda, o kitai reikėjo pagalbos 23.41 val., su ligoniu įstrigus prie Subačiaus.

Buvo kilę ir du gaisrai. Gruodžio 15 d., 23.37 val., gautas pranešimas apie degantį butą mūriniame name, II a., Aleksandrijos kaime. Atvykę ugniagesiai išgelbėjo ir perdavė medikams tris šiame bute buvusius asmenis. Ten išdegė 2 kv. m sienos ir tiek pat grindų, aprūko sienos. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Gruodžio 17 d. , maždaug apie 5 val. ryto, ugniagesiai skubėjo į Kupiškio Vytauto g. 63 pastatą. Ten buvusioje gamybinėje teritorijoje, prie apleisto pastato ir jo viduje, degė įvairios šiukšlės. Aiškinamasi, kieno šiuo metu nuosavybė yra šis statinys. Dėl tikrosios gaisro priežasties gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video