2024/04/26

 

Apie tamsos ypatumus ir gatvių apšvietimą

Kupiškyje, Krantinės g., atnaujinami gatvės apšvietimo stulpai.
Autorės nuotrauka

Rudens ir žiemos vakarais baugu skubėti namo iš darbo ar parduotuvės tamsiomis, neapšviestomis gatvėmis. Jų apšvietimo problema ypač aktuali kaimo gyvenvietėse. Jei anksčiau ten švietė nors kas trečia ar penkta, tai praėjusią savaitę dar daug kur nedegė nė viena lempa.

Tik prižiūri

Praėjusią savaitę į redakciją skambino ne vienas kaimo gyventojas ir skundėsi neapšviestomis gatvėmis. Kai kas įžvelgė ir nelygybę. Mat buvo pastebėję, jog Paketurių gyvenvietėje, kur gyvena Savivaldybės administracijos direktorius, vakare gatvės apšviestos, o Vėžionių, Pyragių, Aukštupėnų ir kitose gyvenvietėse tamsu.

Miesto ir kaimo gatvių apšvietimą mūsų rajone eksploatuoja UAB „Kupiškio komunalininkas“. Šios bendrovės vadovas Rimantas Stundys sakė, kad jie rūpinasi tik šviestuvais ir apšvietimo laidais. Jei gatvė tamsi, o gyventojų namuose elektra yra, tai gali būti komunalininkų problema, o jei elektra dingsta visoje gyvenvietėje, tai jau reikėtų šauktis „Lesto“ pagalbos. Antai po paskutinės vėtros ir jų bendrovės darbuotojai vyko tvarkyti kaimo gyvenvietėse susipynusių apšvietimo laidų.
Kada įjungti ir išjungti mieste ir kaimuose gatvių apšvietimą, sprendžia rajono Savivaldybė, mokanti už elektros energiją.

Norėjo pataupyti

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis teigė, kad kaime gatvių apšvietimas paprastai yra įjungiamas spalio 1 d. ir išjungiamas balandžio 15 d., išskyrus Kupiškio miestą, Subačiaus ir Noriūnų gyvenvietes. Šios vietovės tamsiu paros metu visada apšviestos. Šiemet išimties tvarka, nes stinga lėšų, gatvių apšvietimą kaimuose buvo planuota įjungti nuo spalio 15 d. Tačiau sulaukus žmonių priekaištų, tas apšvietimas jau pradėtas palaipsniui įjungti praėjusią savaitę. „Komunalininkai tai daryti pradėjo nuo artimiausių gyvenviečių. Gal todėl kažkam kilo įtarimų dėl nelygybės. Paketuriuose vakare gatvės apšviestos nuo spalio 8 d., Aukštupėnuose nuo spalio 15 d., nes ten reikėjo sutvarkyti gedimą. Buvo apšvietimo sutrikimų ir Krantinės gatvėje, nes ten vyksta gatvės rekonstrukcija. Dėl pastarosios priežasties ir kai kuriuose kaimuose gali būti gatvių apšvietimo sutrikimų“, – aiškino pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video