2024/04/26

 

Pasikeitė rinkimų lyderiai (naujausia informacija)

Suskaičiavus visus rinkėjų balsus pasikeitę rinkimų rezultatai galimybę kovoti II ture lėmė kitam kandidatui.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Galutinai suskaičiavus rinkimų rezultatus visose rinkimų apylinkėse, paaiškėjo, kad kai kurių lyderių vakarykštis džiaugsmas buvo per ankstyvas.

Biržų-Kupiškio rinkimų apylinkėje II ture dėl Seimo nario kėdės kovos ne Nijolė Šatienė, bet socialdemokratas Aleksandras Zeltinis, surinkęs 17,16 proc. rinkėjų balsų, ir darbietis Ritas Vaiginas, surinkęs 17,10 proc. rinkėjų balsų.

Vakarykštė rinkimų lyderė valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Nijolė Šatienė surinko 16,98 proc. rinkėjų balsų ir liko trečia. Jai šie rinkimai jau baigėsi.

Anykščių-Kupiškio rinkimų apygardoje rinkimų lyderiai liko tie patys, tik truputį pasikeitė gautų rinkėjų balsų skaičius. Darbo partijos kandidatas Ričardas Sargūnas surinko 19,26 proc. o antroje vietoje likęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos atstovas Jonas Šimėnas – 13,35 proc. Šie kandidatai dar susitiks II rinkimų ture.
Viena pozicija žemyn pasislinko ir kupiškėnas Vidmantas Paliulis. Jis surinkęs 9,69 proc. rinkėjų balsų liko 6 vietoje.

Referendumas dėl atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje laikomas įvykęs, nes b alsavo 52,48 proc. rinkėjų.
Anykščių-Kupiškio rinkimų apylinkėje prieš elektrinės statybą pasisakė 63,12 proc. rinkėjų, Biržų-Kupiškio rinkimų apylinkėje – 61,94 proc. atėjusiųjų balsuoti.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video