2024/04/25

 

Vidmantas Paliulis savam rajone konkurentų nemato

 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Anykščių-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje  Vidmantas Paliulis rinkimų  dieną jautėsi ramus.
Autorės nuotrauka

Vienintelis Anykščių–Kupiškio vienmandatės rinkimų apygardos kandidatas iš Kupiškio rajono Vidmantas Paliulis rinkimų dieną buvo ramus ir valerijono įtampai malšinti neieškojo. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos deleguotas pretendentas į būsimąjį Lietuvos Seimą visą dieną leido su šeima namuose. Savo balsą rinkimuose atidavė nuo pačio ryto.

„Kupiškėnų mintys“ ir nusprendė pakalbinti seniūną, kokios mintys jį lydėjo tokią lemtingą dieną.


„Visą dieną ilsėjausi su šeima. Jokios įtampos nejaučiu – čia gi ne karas. O gyvenimas, koks jis buvo iki dabar, toks gali likti ir vėliau. O jei kažkas pasikeis, mes apie viską jau apgalvojome“, – sakė V.Paliulis.


Nerimas, anot jo, nekankino ir seniūno šeimos. Žmona ir vaikai, pasak pašnekovo, jau susitaikiusi su tokiu šeimos galvos sprendimu ir bet kokiu atveju palaiko V. Paliulio būsimus darbus.


„Tai buvo bendras šeimos sprendimas – daug kalbėta, daug diskutuota. Todėl esu palaikomas einant į rinkimus“, – kalbėjo kandidatas.

Jei seniūnas patektų į Seimą, jo paties žodžiais, dalį laiko privalėtų leisti Vilniuje. Tačiau V. Paliulis savo rinkėjams yra pažadėjęs domėtis savo rajono aktualijomis ir problemomis, todėl privalės reguliariai grįžti namo ne tik pas savo vaikus, bet ir pas jį palaikiusius kupiškėnus.


Ko gero, labiausiai savo seniūno lauks subatėnai. Jiems V. Paliulis paskyrė penkerius metus ir per tą laikotarpį jaučiasi padaręs nemažai darbų šiai seniūnijai. Gal todėl daugelis subatėnų rinkimų dieną prisipažino nebalsavę už V. Paliulio kandidatūrą į Seimą, kad jis liktų ten, kur ir buvo.


„Dar šiandien gavau bent dvidešimt padrąsinančių skambučių. Nors keli visgi klausė, ar aš iš tiesų neabejoju savo pasirinkimu ir gal sutikčiau likti seniūnu, nes čia esu reiklingas, – kalbėjo V. Paliulis. – Taip, per penkerius metus mano įdirbis seniūnijoje nemažas, turiu didelį gyventojų pasitikėjimą. Bet mano kūrybinis darbas Subačiuje baigtas ir liko tik visa tai, kas padaryta, administruoti, prižiūrėti. O tam, manau, atsiras pareigingų žmonių. Nors palikti Subačių būtų gaila“.


Darbo Seime pašnekovas teigė nebijąs , nors ten ir mastai didesni.

Tačiau kalbėti apie tai, anot jo, dar ankstoka. Pats V. Paliulis tikina esąs realistas ir nepuoselėjantis per didelių vilčių laimėti, kad paskui nereikėtų skaudžiai nusivilti.

„Kiek galėjome, viską padarėme reklaminės agitacijos metu. Susitikau daug žmonių, bendravau su jais. O verstis per galvą – ne man. Žūt būt patekti į Seimą – tai jau nesveikas politiko požiūris. Aš ir į seniūnus eidamas per daug nesiplėšiau, manau, kad viskas išsisprendžia ramiu būdu“, – apie savo viltis kalbėjo pašnekovas.


Paklaustas, kokius didžiausius konkurentus mato savo rinkimų apygardoje, V. Paliulis tikino lygiaverčiu varžovu laikantis tik Darbo partijos narį Ričardą Sargūną iš Anykščių. O Kupiškyje kalbintas kandidatas jaučiasi didžiausias rinkėjų favoritas ir rimtų konkurentų nemato: „Liūto dalį tikiuosi gauti Kupiškyje. Čia sulaukiu daug palaikymo – žmonės šį kartą nori savo Seimo nario, o ne kokio politiko iš Vilniaus ar Kauno, kuris tik po ketverių metų užsuka į mūsų rajoną. O kaip bus su Anykščiais, bus matyti“.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video