2024/04/18

 

Noriūniečiai turi naujus bendruomenės namus

Perkirpus įkurtuvių juostą noriūniečiai smalsiai apžiūrinėjo naujas bendruomenės namų patalpas.

Ingridos Nagrockienės nuotraukos

Praėjusią savaitę duris atvėrė nauji, dar dažais kvepiantys Noriūnų bendruomenės namai. Pasinaudoję Europos Sąjungos parama gyvenimui kaime gerinti noriūniečiai apleistame bendrabutyje įsirengė erdvias patalpas, kur bus ne tik vieta jų šventėms, bet ir įvairiems užsiėmimams. Be to, čia veiks ir nedidelis paslaugų centras, kur žmonės galės nusiprausti ir išsiskalbti drabužius.

Prieš penkerius metus susibūrusi Noriūnų bendruomenė šiuo metu vienija apie 90 savo gyvenvietės žmonių. Didelė dalis jų susirinko ir į naujų bendruomenės namų atidarymą pačiame miestelio centre.
Čia anksčiau socialiai remtiniems gyventojams skirtame bendrabutyje sujungti ir suremontuoti keturi butai bei apstatyti naujais baldais.

Buvusiame bendrabutyje suremontuotos Noriūnų bendruomenės namų patalpos itin pakeitė buvusį šio pastato vaizdą.

Didelėse patalpose bendruomenė turės galimybes ruošti įvairius renginius, susitikimus, mokymus, šarvoti mirusius savo gyvenvietės žmones. Naujuose bendruomenės namuose įrengtas nedidelis kamabrėlis su prausykla ir skalbykle.
„Ilgai neturėjome savo vietos: glaudėmės ir mokykloje, ir medicinos punkte, ir kai kurių narių namuose. Bet pagaliau turime savo namus. Sunku buvo patikėti, kai šį pavasarį čia ėmė sukiotis statybininkai – vis dar nesitikėjome, kad po ilgo projekto rengimo, darbai pajudės. Tačiau šiandien džiaugiamės galėdami įsikurti gražiose patalpose. Daug prisidėjo ir pati bendruomenė, sutvarkiusi aplinką“, – kalbėjo Noriūnų kaimo bendruomenės pirmininkės pavaduotoja Nijolė Dieninienė.

Planuoti naujus bendruomenės namus noriūniečiai pradėjo dar prieš metus, kai atsirado proga pasinaudoti ES parama gyvenimui kaime pagerinti.
Viso šio projekto vertė – daugiau nei 260 tūkst. litų.
„Džiugu, kad ES investuoja į Lietuvos kaimą. Todėl ir mes nepraleidome progos pasinaudoti suteikta galimybe“, – bendruomenės namų atidarymo šventėje susirinkusiesiems kalbėjo  projekto vadovė, Noriūnų bendruomenės pirmininkė Daiva Bubulienė.

Už finansinę minėto projekto pusę buvo atsakinga Noriūnių gyventoja Inga Dovydėnienė. Jos pagalbos, pasak D. Bubulienės, dar prireiks kasmet rengiant projekto ataskaitas.
Ieškant naujų bendruomenės namų noriūniečiams padėjo ir Kupiškio rajono savivaldybė, skyrusi savo nenaudojamas, bet centralizuotai šildomas patalpas. Todėl bendruomenę slėgs lengvesnė mokesčių našta.

Apleistas patalpas remontavo biržiečių statybos įmonė. Jos vadovas bendruomenės namų atidarymo dieną įteikė šeimininkams raktą ir palinkėjo turiningos veiklos. Gražių akimirkų Noriūnų gyventojams taip pat linkėjo rajono meras Jonas Jarutis, Noriūnų seniūnas Audronijus Zulonas bei kiti svečiai. Naujai suremontuotas patalpas pašventino kanauninkas Vladas Rabašauskas. 

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video