2024/04/24

 

Su atestatu rankose – į naują gyvenimo etapą

Atsiimti brandos atestatų Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientai skubėjo į Kristaus Žengimo į dangų bažnyčią.

Nidos Šulcienės nuotraukos

Penktadienį ir šeštadienį rajono abiturientai atsisveikino su mokykla. Pagaliau jų rankose atsidūrė taip ilgai lauktas brandos atestatas.

Penktadienį atestatų šventė šurmuliavo Subačiaus gimnazijoje. Čia šiais metais gimnaziją baigė 24 abiturientai, atestatai įteikti – 22. Iš jų net trys abiturientai mokslus baigė – su pagyrimu. Tai Justina Šateikaitė, Evelina Aukštikalnytė ir Rūta Tvarijonaitė.
Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientams iškilminga diena buvo šeštadienis. Po pietų gražiai pasipuošusių jaunų žmonių kolona atėjo į Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčią, kur vyko brandos atetstatų įteikimo iškilmės.
Šv. Mišias aukojęs dekanas Rimantas Gudelis pasveikino abiturientus ir priminė, kad tai tik vieno etapo pabaiga ir kito – dar visiškai naujo ir nepažįstamo – pradžia. „Žinios yra labai svarbu, bet gyvenime prireiks ir daug išminties bei kantrybės, kad pasiektumėte užsibrėžtą tikslą“, – kalbėjo dekanas.

Abiturientai skambant maršui iškilmingai žengė prie altoriaus pasiimti brandos atestatų.

Gimnazijos baigimo proga visus abiturientus pasveikino rajono meras Jonas Jarutis, Savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius.
Už kantrybę, suteiktas žinias tėvų vardu visiems mokytojams padėkojo Vilma Mažeikienė.
Auklėtojų vardu kalbėjo Darius Mažylis, kuris eilėraščio posmais palinkėjo visiems paliekantiems gimanziją surasti savo gyvenimo kelią, būti ryžtingiems, neišsigąsti pirmųjų nesėkmių.

„Šiais metais mūsų gimnaziją baigė 193 abiturientai. Džiaugiamės, kad 12 abiturientų atestatus gaus su pagyrimu. Vieną abiturientą sėkmė lydėjo ypač. Mūsų gimnazistas Saulius Petrauskas egzaminus išlaikė puikiai. Jis gavo net 3 šimtukus, o dar vieno egzamino įvertinimas buvo 99 balai. Tai labai džiuginantys rezultatai, nes tokių laimingųjų iš 40 tūkstančių šalies abiturientų yra tik 7, – sakė Lauryno Stuokos-Gucevičiaus direktorius Virgilijus Žilinskas.“

Pasveikinti abiturientų atėjo jų artimieji ir daugai.

Abiturientai atestatus į rankas ėmė su jauduliu – juk tai pirmasis rimtas jų žinių įvertinimas. Nuo rugsėjo dauguma jų bus studentai ir gilins žinias savo pasirinktos profesijos srityje.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video