2024/04/25

 

Bendradarbiauti su gyvūnų prieglauda neskubama

Jau daugiau nei pusmetį Panevėžio rajone atidaryta gyvūnų prieglauda, kur šunys bei katės priimami iš viso mūsų regiono.

Panevėžio gyvūnų globos draugijos nuotrauka

Dar šių metų pradžioje Kupiškio rajono savivaldybės vadovai kartu su Panevėžio regiono gyvūnų prieglaudos direktore Rūta Liberiene žodžiu sutarė, kad reikia parengti bendradarbiavimo sutartį dėl valkataujančių šunų ir kačių mūsų rajone. Meras Jonas Jarutis tuomet pažadėjo, kad toje sutartyje bus numatyta, jog už tam tikrą Savivaldybės lėšų sumą kaimynai patys pasiimtų ir išsivežtų be priežiūros likusius gyvūnus į savo prieglaudą. Tačiau šie planai taip ir liko sklandyti ore.

Jau daugiau nei pusmetį Panevėžio rajone veikia gyvūnų prieglauda. Čia dirbantys savanoriai rūpinasi šeimininkų paliktais šunimis ir katėmis. Kai kuriuos jų atveža gyventojai, kitus – pasiima patys Panevėžio gyvūnų globos draugijos nariai.
Nemažai svečių su nebereikalingais gyvūnais panevėžiečiai sulaukia ir iš mūsų rajono. Tačiau draugija dažnai išgirsta prašymų paimti be šeimininko likusį šunį ir katę iš Kupiškio, nes patys žmonės neturi galimybės pristatyti jų į Panevėžį.

Kaip pasiekti Panevėžio gyvūnų prieglaudą, ne vienas kupiškėnas kreipėsi ir į „Kupiškėnų minčių“ redakciją. Tačiau kol kas mūsų rajono gyventojai gali tik patys nugabenti gyvūnus į Panevėžį – kaimynai mūsų rajone surinkti valkataujančių šunų ar kačių neturi galimybės.
Mat dar šių metų pradžioje prieglaudos direktorė R.Liberienė kreipėsi į mūsų rajono merą, kad būtų sudaryta bendradarbiavio sutartis su mūsų Savivaldybe. Panevėžiečiai prašė iš Kupiškio rajono biudžeto apmokėti jų keliones gaudant valkataujančius gyvūnus Kupiškyje. Vien iš Panevėžio gyvūnų globos draugijos surenkamų aukų, pasak šios organizacijos vadovės, to padaryti neįmanoma.

Su priimtinu pasiūlymu tuo met sutiko ir pats Kupiškio rajono meras bei pažadėjo artimiausiu laiku parengti bendradarbiavimo sutartį. Bet iki šiol šio darbo taip ir neįvykdė.
Paklaustas, kodėl taip atsitiko, J. Jarutis patikino, kad šiuo metu rajone yra aktualesnių problemų. Tačiau beglobių šunų ir kačių klausimas, anot jo, nėra pamirštas.
„Mes esame pasiruošę sudaryti sutartį su Panevėžio gyvūnų globos draugija. Tačiau jos nesudarymas neužkerta kelio gyventojams patiems tiesiogiai kreiptis dėl gyvūno priglaudimo ir juos atiduoti šiai prieglaudai. Savivaldybės dalyvavimas čia nebūtinas“, – paaiškino rajono meras.

Pati Panevėžio gyvūnų prieglaudos direktorė sandorio vilkinimu nusivylusi. Tačiau ji „Kupiškėnų mintims“ teigė nespaudžianti mūsų Savivaldybės. Jų organizacija turi ir taip daug darbo. Nors kupiškėnai, anot jos, itin dažnai kreipiasi pagalbos. Daug jų atvažiuoja į prieglaudą pasiimti gyvūno, atveža maisto ir kitų beglobiams šunims ir katėms reikalingų priemonių.

O kitą šeštadienį panevėžiečiai ruošiasi ir patys apsilankyti mūsų rajone. Panevėžio gyvūnų globos draugija žada atvykti į Noriūnus, kur vyks kaimo kapelijų šventė ir čia savo šunims ieškos naujų šeimininkų. Be to, viešnagės metu organizacijos nariai pademonstruos pasirodymą su dresuotais šunimis.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video