2024/05/14

 

Duobėtų žvyrkelių valdžios lėšomis neužlopysi

Po žiemos atsivėrusios žvyrkelių duobės jau vargina automobilių vairuotojus, tačiau
tvarkyti jas dar ankstoka.
Autorės nuotrauka

Kaip ir kiekvieną pavasarį automobilių vairuotojams galvos skausmu tampaduobėti žvyrkeliai. Jais važinėjant lūžta transporto priemonės, o Savivaldybės kišenės šiemet dar skurdesnės ką nors pakeisti. Seniūnijos šiais metais žada tik po du kartus greideriu lyginti savo teritorijų kelius.

Subačiaus gimnazija, be visų savo mokyklinio autobuso gedimų, neseniai pastebėjo, kad transporto priemonė neatlaikė žvyrkeliais vedančių maršrutų. Nuo duobėtų, neasfaltuotų kelių trūko mokinius vežančio autobuso kėbulas, nuolat dyla stabdžių kaladėlės.

Išmaurotais keliais skundžiasi ir į Šepetą senuoju keliu per miškus riedantys vairuotojai. Po žiemos čia kelio dangą išgadino ir gilias vėžes paliko sunkiuoju transportu važinėjantys žmonės.

Miškais važinėti laikinus draudimus gali įvesti seniūnijų vadovai. Tačiau kas sutvarkys žvyrkelius, kuriems lėšų mūsų Savivaldybės biudžete kasmet vis mažiau?
Kupiškio seniūnijai kelių pataisymams numatyta vos daugiau nei 11 tūkst. litų. Tai dar mažesnės lėšos nei čia buvo skirta pernai. Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas tikisi papildomų lėšų iš kitų valstybės fondų. Jis jau yra numatęs šiemet žvyrkelius savo prižiūrimoje teritorijoje greideriu lyginti tik du kartus. „Jau dabar žmonės skambina dėl duobėtų žvyrkelių. Tokių problemų turime Paberžiuose, Antašavoje. Greideriu lyginti kelius dar anksti – reikia laukti, kol išeis pašalas. Kitaip darbas nueis perniek“, – sakė seniūnas.

Todėl tokius darbus jis nukėlė balandžio mėnesiui.
O miško keliais važinėti, seniūno teigimu, iš tiesų reikalingi leidimai pavasarį. Tik kai kurie vairuotojai to nepaiso.
Tvarkyti žvyrkelių dar nepasirengę ir kitų seniūnijų vadovai.

Pasak Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, Kupiškio rajono kelių priežiūrai iš šių metų Savivaldybės biudžeto skirta 40 tūkst. litų. Tai 20 tūkst. litų mažiau nei buvo pernai. Visa šių metų suma, ko gero, bus panaudota tik žvyrkeliams lyginti. Ir šie darbai seniūnijose bus vykdomi tik po kartą pavasarį ir rudenį.
Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis jau anksčiau yra sakęs “Kupiškėnų mintims„, kad  keturios ir mūsų rajono gyvenvietės, kur gyvena daugiau žmonių, – Alizavos, Subačiaus, Kupiškio seniūnijose – įtrauktos į asfaltavimo programą. Taip pat yra pateiktos paraiškos asfaltuoti keliui į Stračnius Subačiaus seniūnijoje ir Aukštaičių gatvei mieste.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video