2024/05/03

Privatizavimo fondas turizmo ir verslo informacijos centro maitintojas

Per dvidešimt atkurtosios šalies Nepriklausomybės metų mūsų rajono Savivaldybėje nebeliko privatizuotinų stambių objektų. Visgi Privatizavimo fondą tikimasi papildyti pardavus dar turimą savo nuosavybėje vieną kitą nedidelės vertės pastatą. Skurdžiam rajono biudžetui kiekvienas papildomas litas šiuo metu yra aukso vertės ir padeda užkamšyti kai kurias biudžeto skyles.

Įplaukų vis mažyn

Pasak Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos Marijonos Pečkuvienės, kasmet rajono Taryba tvirtina metinę Kupiškio r. savivaldybės Privatizavimo fondo pajamų ir išlaidų ataskaitą bei kitų metų šio fondo sąmatą.

2011 m. pradžioje rajono Privatizavimo fonde buvo 79 tūkst. 128 litų likutis. Šie pinigai gauti 2010 m. paskutinį ketvirtį pardavus parduotuvės ir valgyklos pastatą Subačiuje. Pernai buvo parduotas avarinis butas Kupiškyje, Vytauto g., už 5 tūkst. litų ir tokios pat būklės namas S. Dariaus ir S. Girėno g. už 2 tūkst. 600 litų.

Dar prisidėjo šiek tiek lėšų iš aukciono dalyvių registracijos. Iš viso tokiu būdu pernai į Privatizavimo fondą įplaukė 8 tūkst. 431 litas pajamų ir buvo 75 tūkst. 443 litai išlaidų. Šio fondo piniginių lėšų likutis 2012 m. sausio 1 d. – 12 tūkst. 116 litų. Išimties tvarka Taryba leido iš to lėšų likučio 6 tūkst. 400 litų skirti išpirkti iš 4 savininkų sudegusį namą Kupiškyje, Muziejaus g. 2. Ši gaisravietė seniai visiems bado akis ir labai nedera su atnaujintu Etnografijos muziejaus pastatu.

Kam išleidžia pinigus?

„Taryba yra nustačiusi Privatizavimo fondo lėšų naudojimo tvarką. Tuos pinigus galima skirti informacijos privatizavimo klausimais skelbimo išlaidoms apmokėti, privatizuojamų objektų turto vertinimui, Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro veiklos išlaidoms, verslo informacinių bei rajono įvaizdį kuriančių leidinių leidybos išlaidoms apmokėti, smulkiam ir vidutiniam verslui remti, Savivaldybės rengiamų investicinių projektų rengimo išlaidoms apmokėti.

Pernai didžioji Privatizavimo fondo lėšų dalis buvo skirta rajono Turizmo ir verslo informacijos centro išlaikymui. Šis centras pats daug lėšų neužsidirba, iš biudžeto jiems skirtas nedidelis finansavimas. Dar šiek tiek šio Fondo pinigų buvo skirta Savivaldybės rengiamų investicinių projektų išlaidoms ir privatizuojamų objektų turto vertinimui bei kitiems dokumentams tvarkyti“, – sakė skyriaus vedėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video