2024/05/04

Savaitgalį tarnyboms nerūpėjo čiuožykla ant kelio

Šeštadienį ryte žiemos teikiamais malonumais galėjo „džiaugtis“ vairuotojai. Mašinoms pavojinga čiuožykla buvo virtusi B. Žekonio g. ir Vytauto g. atkarpa, vedanti darbo biržos ir „Kupiškėnų turgaus“ paviljono link. Visą savaitgalį ir pirmadienio rytą niekas neskubėjo pabarstyti pavojingos kelio atkarpos. Kol viena tarnyba laukė oficialios informacijos iš kitos ir tarėsi ką daryti, vairuotojai keiksnojo tuos, kurie atsakingi už miesto gatvių priežiūrą – juk iki nelaimės tik vienas žingsnis.

„Kas gali 18 laipsnių šaltyje leisti vandenį? Jokios informacijos apie ledą tose gatvėse mums dar niekas nepateikė. Gal vandentiekininkai atliko kokius darbus savaitgalį? Mes nieko nežinome. Tokius dalykus reikėtų koordinuoti. Visko patys galime ir tuoj pat nepamatyti“, – kalbėjo atsakingos už gatvių mieste priežiūrą UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys, vakar ryte, pusę devynių, paklaustas, kodėl nuo šeštadienio nebarstytos slidžios gatvės pačiame miesto centre.

UAB „Kupiškio vandenys“ direktorius Albertas Audickas patvirtino, kad apie pusę antros naktį iš penktadienio į šeštadienį Kupiškyje, Vytauto g., ties MAXIMA parduotuve, buvo trūkęs vandentiekis. Šeštadienį ryte šią avariją pavyko likviduoti. Dėl gatvių barstymo pirmadienio ryte kalbėta su Savivaldybės vyr. specialistu Antanu Odinu, atsakingu už miesto reikalus.

A. Odinas patvirtino, kad pirmadienį, sausio 30 d., apie 8 val., jam skambinęs A. Audickas dėl slidžių gatvių barstymo. Sutarta, kad bus dėl to šnekama su komunalininkais. „Tose gatvėse gera danga, taigi reikia barstyti smulkios druskos ir žvyro mišiniu, kad būtų trintis. Barstyti vien druska – nebus efekto“, – kalbėjo Savivaldybės specialistas ir patikino, kad kuo skubiau tai bus padaryta.

Paklaustas, kodėl taip ilgai buvo sprendžiamas kelių neilgų gatvių atkarpėlių barstymo klausimas, neatsižvelgta į tai, kad čia didelis žmonių srautas būna savaitgaliais ir prieš darbo dienos pradžią, rizikuota jų sveikata ir gyvybe, A. Odinas atsakė, kad šį reikalą visgi operatyviai turėjo spręsti tas, kieno ūkyje įvyko avarija.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video