2024/03/29

Po to, kai rašėme

Ir skaitytojams, ir žurnalistams visada aktualu, ar straipsniuose keliamos problemos rado atgarsį, kas pasikeitė jas paviešinus. Metų sandūroje pats tinkamiausias laikas tuo pasidomėti.

Mero premija liko nepanaudota

Itin dažnai 2011 metais kalbos sukosi apie Kupiškio marias. Optimistus džiugino puikiai sutvarkytos pakrantės ir turistų srautai jose. Pesimistus erzino už šį malonumą išleisti pinigai. Na, o agresyvieji nusprendė dar labiau „pagražinti“ mūsų pamarį.

Per praėjusius metus ne vieną kartą nusiaubtos Kupiškio marių rekreacinės zonos Vežionyse, Drūlėnuose. Čia buvo sugadinti suoliukai, informaciniai stendai, nulaužyti medeliai.

Su marių pakrančių teritoriją prižiūrinčio Kupiškio seniūno pagalba viskas buvo sutvarkyta, tačiau niekadėjai taip ir liko nenubausti. Policija nesurado nė vieno įtariamojo, niokojusio poilsiavietes, todėl Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis pasiūlė premiją už tokią informaciją.

Jos atiduoti iki šiol dar nebuvo kam, tačiau, pasak šios idėjos sumanytojo, po aprašytos akcijos prie marių įsiviešpatavo ramybė: daugiau nei niokojimų, nei laužymų čia nebebuvo.

„Ir ateityje numatoma tęsti panašias akcijas. Stengsimės įtraukti vietos bendruomenes, policiją, jaunimą, kad mūsų gyvenimas ir aplinka išliktų gražūs ir saugūs“, – pabrėžė rajono meras.

Renovacija baigiasi

Praėjusiais metais spaudos dėmesys, ko gero, nuvargino ir renovacijos laiku neužbaigusią Subačiaus gimnaziją. Čia dar 2010 metais pradėti remonto darbai turėjo baigtis per pusmetį, tačiau jie vyksta dar ir šiandien.

Didžiausiu šios renovacijos stabdžiu buvo įvardinta statybos darbus atlikusi įmonė. Ji nuolat atidėliojo darbus dėl lėšų stygiaus, kol galiausiai bankrutavo ir paliko Subačių.

Todėl konkursą gimnazijos renovacijai užbaigti Kupiškio rajono savivaldybei teko skelbti antrą kartą. Ir jį laimėjusi bendrovė „Povilo Gurklio firma“, pasak Subačiaus mokyklos direktorės Janinos Ivanovienės, skandalingą gimnazijos renovaciją greičiausiai baigs jau labai greitai.

Visi darbai, pašnekovės teigimu, vyksta sklandžiai. Šiuo metu trinkelėmis klojami laiptai, užglaistomi likę trūkumai bei laukiama specialiai iš metalo iškalto Subačiaus gimnazijos pavadinimo.

„Mes labai džiaugiamės, kad pagaliau baigsis mokyklos renovacija. Jei ankstesnės įmonės darbuotojai būtų dirbę kaip dabartiniai, remonto darbai būtų pasibaigę žymiai anksčiau. Bet yra taip, kaip yra. Svarbiausia, kad turime apšildytą stogą, sienas, naujus langus, laiptus, pakeistas šiluminis mazgas. Dar norėtume remonto pastato viduje, bet tai jau ateities planai“, – sakė J. Ivanovienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ, Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video