2024/09/24

Savivaldybė – galimybė butų pardavėjams

Kai nekilnojamojo turto rinka mūsų rajone dėl ekonominių sąlygų prisnūdusi, pardavėjai savo būstus siūlo pirkti Savivaldybei. Iš 23 tokių pasiūlymų nuspręsta pirkti tris butus ir pasiūlyti juos socialinio būsto laukiantiems gyventojams. Jų šiuo metu net 139.

Įsigijo tris butus

Paskutiniame Kupiškio rajono Tarybos posėdyje Savivaldybė nusprendė nupirkti tris butus. Jie bus skirti socialinio būsto laukiantiems gyventojams.

Vienas butų Kupiškyje nupirktas už 45 tūkst. litų, o du butai Noriūnuose Savivaldybei kainavo 33 tūkst. litų.

Pretendentų parduoti savo būstus, pasak Kupiškio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos Marijonos Pečkuvienės, buvo žymiai daugiau. Ir pasiūlymai parduoti butus, anot jos, čia vis dar plaukia.

Tačiau Savivaldybė tokius pirkinius planuoja tik tada, kai valstybė tam skiria lėšų.

„Pirkimas vykdomas, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka. Dažniausiai skelbiamų derybų būdu. Apie butų pirkimą skelbiama rajoninėje spaudoje, „Valstybės žinių“ priede „Informaciniai pranešimai“, sudaroma komisija, patvirtinamas jos reglamentas. Komisija vykdo visas procedūras, reikalingas butui išrinkti ir nupirkti“, – sakė M. Pečkuvienė.

Iš viso mūsų rajone Savivaldybė turi 243 socialinius būstus. 24 iš jų – bendrabučio tipo, 42 – individualūs namai.

126 tokių gyvenamųjų vietų yra mieste.

Laukiančiųjų sąrašas ilgėja

Socialinio būsto šiuo metu mūsų rajone laukia 139 šeimos ar asmenys, turintys teisę į tokią lengvatą.

„Socialiniai butai nuomojami šeimoms arba asmenims, esantiems šeimų ir asmenų, turinčių teisę į socialinį būstą, sąrašuose. Savivaldybės tarybos sprendimu yra patvirtintas minėtų sąrašų eiliškumas, žiūrima į prašymų pateikimo datą. Svarbiausias kriterijus prieš suteikiant butą – neviršyti grynųjų metinių pajamų ir turto dydžių, nustatytų Lietuvos Respublikos Vyriausybės“, – paaiškino Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video