2024/09/24

Mokinių skaičius rajone mažėja kasmet

Šiemet naujuosius mokslo metus mūsų rajone pradėjo 140 mažiau mokinių nei pernai, iš viso mokslo žinių semsis apie 3000 moksleivių. Pasak Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus, išlieka ta pati liūdna mokinių skaičiaus mažėjimo tendencija.

Tiek mokinių, pasak R. Jociaus, sudarytų vieną pagrindinę mokyklą. Mokinių skaičius tiesiogiai lemia ir nuolat mažėjančius mokytojų darbo krūvius. Guodžia tik tai, kad neišretėjo pirmaklasių gretos – jų, kaip ir pernai, susirinko 183, apie šimtą mažųjų mokinukų mokysis miesto, likusieji – rajono ugdymo įstaigose.

Gausiausiu moksleivių skaičiumi gali džiaugtis Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija, čia mokslo žinių semsis apie 700 gimnazistų.

„Mokytojų stygiaus rajone nejaučiame, jų dirbs daugiau nei trys šimtai, bėda ta, kad rajono mokyklose trūksta fizikos, chemijos specialistų, dėl vos kelių pamokų pedagogai nesiima važinėti į kaimus“, – pasakojo R. Jocius.

Nuolatos gerėja ir mokyklų aprūpinimas naujomis mokymo priemonėmis. Europinių fondų lėšomis nauji kompiuteriai pasiekė P. Matulionio, Skapiškio pagrindines, baldais ir kitomis priemonėmis džiaugiasi ir kitos mokymo įstaigos. Tam jos skiria dalį mokinio krepšelio lėšų.

Pagal geltonųjų autobusėlių programą jau antruoju džiaugiasi Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendruomenė. Pirmąjį jie gavo 2000-aisiais, o dabar važinės nauju „Mersedes“ markės 19 vietų autobusu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video