2024/09/21

Mūsų rajono sporto aistruoliai irgi varė už Lietuvą

Europos krepšinio čempionatas artėja nenumaldomai. Jau visai netrukus jis taps daugelio lietuvių neatsiejama gyvenimo dalimi. Jau dabar krepšinio aistruoliai stebi Lietuvos rinktinės draugiškas varžybas, analizuoja ir diskutuoja apie komandos galimybes, taip pat turi puikią progą tiesiogiai dalyvauti unikalioje nacionalinio masto tautos akcijoje „Varom už Lietuvą“.

Pasitiko su muzika ir vaišėmis

Trečiadienį krepšinio kamuolio žygis per visą šalį sudrebino ir Kupiškį. Kamuolys ir jį lydinti komanda savo kelionę pradėjo iš karto po to, kai visame pasaulyje nuskambėjo tautiška giesmė. Nuoširdžiai Lietuvos gyventojų palaikoma akcija netruko įgauti pagreitį ir į ją mielai įsijungė Dzūkijos, Suvalkijos, Žemaitijos gyventojai, o dabar kamuolys keliauja po Aukštaitijos miestus.

Rugpjūčio 10 – ąją, popiet, ties Biržų ir Kupiškio rajonų riba kupiškėnų policijos pareigūnų ekipažų pasitiktas kamuolys, prieš tai aplankęs kaimyninius Biržus, jau bumbsėjo mūsų rajono keliais.

Pirmieji jį sutiko salamiestėnai. Aktyvios Salamiesčio kaimo bendruomenės pirmininkė Marytė Baniulienė džiaugėsi, kad akciją nuoširdžiai palaikė ir Salamiesčio, ir aplinkinių kaimų žmonės.

Prikepę gardžių bandelių ir atsigaivinti pagaminę obuolių sulčių bei kmynų arbatos gėrimo, kamuolio „įžaidėjus“ ir juos lydinčią akcijos organizatorių ir renginį įamžinančios televizijos darbuotojų komandą jie pasitiko Salamiesčio miestelyje, netoli mokyklos.

Minioje buvo matyti ir Alizavos seniūnijos seniūnas Antanas Alkauskas, vaikus, suaugusius ir senyvo amžiaus žmones linksmino vietiniai muzikantai. Pakalbinta Danutė Palaimienė teigė visą gyvenimą besidominti krepšiniu ir labai laukianti prasidėsiančio Europos krepšinio čempionato, o į šią akciją įsijungė iškart tik sužinojusi. „Atėjau vedinas patriotiškumo jausmo“, – kalbėjo ir kitas šio kaimo gyventojas, kapelos „Dvaras“ muzikantas Vilius Strička.

Nors kamuolys gerokai vėlavo ir salamiestėnams teko ilgai laukti, jie entuziastingai sutiko pagaliau pasirodžiusius jį varančius jaunus biržiečius.

Kiek atsipūtęs, pasivaišinęs, pasidalinęs patirtais neįkainojamais įspūdžiais Biržų jaunimas su prie jų prisijungusiais Salamiesčio vaikais ir jaunimu kamuolį varė per visą kaimą, o ties posūkiu į Kupiškį su dainomis juos sutiko subatėnai. Paraginti režisierės Violetos Mičiulienės, į šią akciją įsiliejo Subačiaus seniūnijos seniūnas Vidmantas Paliulis, gimnazijos moksleiviai, jaunieji gitaristai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video