2024/05/14

Migonys nutarė pabusti

Migonių kaimas kažkada turėjo ir savo mokyklą, ir paštą, ir biblioteką. O šiandien čia nebelikę jokio kultūrinio židinio. Priverstinį letargo miegą čia ruošiasi išsklaidyti visai neseniai susikūrusi kaimo bendruomenė. Migoniečiai kol kas itin noriai jungiasi į bendrą veiklą ir jau kuria ateities planus.

Viena jauniausių mūsų rajono kaimo bendruomenių – migoniečiai – į bendrą ratą susibūrė baigiantis praėjusiems metams. Todėl vos pusmetį gyvuojanti bendruomenė dar nėra pasiekusi didelių rezultatų. Tačiau šio kaimo žmonės jau pasirengę imtis aktyvios veiklos, kad Migonys vieną dieną neišnyktų nuo žemės paviršiaus.

Mintis įkurti Migonių kaimo bendruomenę kilo čia gyvenantiems „Pieno bičiuliams“. Taip save pasivadino 12 migoniečių, pristatinėjusių pieną iš savo ūkių į vietinę pieninę.

„Mes, pieno bičiuliai, ir seniau mėgdavome susieiti, kartu švęsti. Ir vieną kartą nutarėm įkurti Migonyse savo bendruomenę. Taip viskas ir prasidėjo.

Parengti įstatus ir kitus dokumentus, prisiregistruoti nebuvo lengva, bet dabar mes jau gyvuojam ir žadam kažką gero savo žmonėms padaryti“, – kalbėjo bendruomenės pirmininku išrinktas Valentas Kščenavičius.

Rimtų projektų vienerių metų nesulaukusi bendruomenė, anot jo, kol kas rengti negali. Tačiau migoniečiai iš Kupiškio rajono savivaldybės jau pasiėmė vienintelį čia buvusį valdišką pastatą ir jame žada pradėti savo veiklą.

Čia iki šiol dar veikė senų žmonių iniciatyva įrengta koplytėlė, kur retkarčiais užsuka kunigas iš Šimonių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video