2024/09/24

Plinta prastos renovacijos bacila

Kupiškio rajono savivaldybei ėmė itin nebesisekti su mokyklų renovacija. Dar nebaigti visus metus vėluojantys remonto darbai Subačiaus gimnazijoje, o nauja kliūtis jau kelią pastoja planuojant Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos renovaciją. Čia dar net neprasidėjus statybos darbams anuliuoti Kupiškio savivaldybės skelbto konkurso rezultatai, pagal kuriuos mokyklą renovuoti turėjo bendrovė „Dailista“.

Remonto tikėjosi vasarą

Lygiai prieš metus naujų plastikinių langų bei apšildytų pastato sienų, kaip išganymo, laukė Subačiaus gimnazija. Tuomet tikėtasi, kad po vasaros atostogų šios mokyklos mokiniai susirinks į renovuotas klases. Tačiau statybos darbai nesibaigia dar ir šiandien.

Mokyklos atnaujinimo viltimis jau gyvena ir Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos kolektyvas. Čia už 700 tūkst. litų planuojama pakeisti senus langus ir apšildyti pastatą. Direktorė Vanda Vanagienė „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad šių darbų pabaigos tikėjosi jau ateinantį rudenį. Tačiau dėl netikėtai kilusių kliūčių renovacijos dar teks palaukti.

Rado pažeidimų

Viešųjų pirkimų tarnyba, patikrinusi Kupiškio rajono savivaldybės administracijos pateiktus dokumentus, susijusius su pernai lapkričio mėnesį vykdytu konkursu Šepetos mokyklos renovacijos darbams atlikti, rado pažeidimų. ūsų Savivaldybė, rinkdama į konkursą geriausias įmones, neteisingai apskaičiavo jų bendrus kvalifikacinės atrankos balus. Tokiu būdu tarp penkių skelbto konkurso konkurentų pateko ir atranką laimėjo bendrovė „Dailista“, kuri pagal Viešųjų pirkimų tarnybos išvadas, palyginti su konkurentais, per penkerius paskutinius metus vykdė žymiai mažiau visuomeninės paskirties pastatų statybos ar montavimo darbų. Įmonė „Dailista“ šiame konkurse turėjo užleisti vietą ūkio subjektų grupei UAB „Ligaja“ ir UAB „Dauniškis ir Ko“.

Dėl neteisingai vykdyto konkurso jo rezultatus Viešųjų pirkimų tarnyba rekomendavo anuliuoti ir paskelbti naują atranką.

„Galimus pažeidimus ištirti mūsų paprašė pati Kupiškio rajono savivaldybės administracija. Jiems dėl neteisingai parengtos dokumentacijos įtarimus pateikė projektą įgyvendinanti VšĮ „Lietuvos verslo paramos agentūra“, – paaiškino Viešųjų pirkimų tarnybos atstovė spaudai Aušra Pocienė.

Tokie atvejai, anot jos, vykdant projektus labai dažni. Pastaruoju metu, pašnekovės teigimu, Viešųjų pirkimų tarnyba dėl to gana dažnai stabdo viešuosius pirkimus.

Ar jie žlunga dėl korupcijos, ar dėl techninių klaidų, A. Pocienė atsakyti negalėjo: „Mes to nevertiname – tik nustatome, ar sprendimai atitinka Viešųjų pirkimų įstatymą, ar jį pažeidžia, ir teikiame rekomendacijas.“

Konkursą skelbs iš naujo

Gavusi Viešųjų pirkimų tarnybos išvadas Kupiškio rajono savivaldybės administracija įvykusio konkurso rezultatus įvardijo niekiniais ir artimiausiu metu žada skelbti naują konkursą. Jame galės dalyvauti tos pačios ir naujos įmonės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video