2024/09/24

Namų prižiūrėtojai glumina gyventojus

Kas nepavydėtų tokio darbo, kai už įsuktą lemputę mokama 40 litų, o už tai, kad ateini tik pasižiūrėti tvarkos, gauni ir visą šimtą. Panašios kalbos sklinda tarp daugiabučių namų gyventojų, gavusių bendrovės „Kupiškio komunalininkas“ finansinę ataskaitą už techninę namo priežiūrą ir administravimą. Žmonėms vis dar trūksta informacijos apie jų namus prižiūrinčio administratoriaus pareigas ir darbo įkainius.

Nematė prižiūrėtojų

„Mūsų namui administratorius pernai nuskaičiavo daugiau nei 600 litų už priežiūros darbus. Kai pateiktoje ataskaitoje paskaitėme, ką jie už šituos pinigus padarė, diskusijos tarp kaimynų iki šiol netyla“, – „Kupiškėnų mintims“ sakė Pergalės gatvės 20 namo gyventojas Bronius Kavoliūnas.

Iš pensijos gyvenantį vyrą ir jo kaimynus papiktino namą administruojančios bendrovės „Kupiškio komunalininkas“ išvardyti darbai, kurių gyventojai esą net nematė atliekant.

Pateiktoje ataskaitoje B. Kavoliūnas teigė perskaitęs, kad jų namuose lankėsi elektrikas, stalius, aplinkos prižiūrėtojas. Nors šiems darbininkams, anot jo, tvarkingame name nėra net ką veikti.

„Kai esi pensininkas, tai gali puikiai matyti, kas darosi aplinkui. Ir galiu pasakyti, kad pernai mūsų name niekas net lemputės neįsuko, o už elektros darbus paimta apie 40 litų. Didžiausi pinigai sumokėti už aplinkos priežiūrą, bet kad čia nėra ko dirbti – mes patys viską susitvarkom, išsišluojam, medelius nusigenim. Tai pinigus mokam už tai, kad kažkas ateina tik pasižiūrėti, ar mes tvarkingai gyvenam“, – skundėti B. Kavoliūnas.

„Tai gal ir mums už tam tikrą mokestį nueiti pasižiūrėti, ar komunalininkai tvarkingai gyvena“, – ironizavo vyriškio kaimynė.

Namo gyventojai teigia, kad patys apžiūri savo vamzdynus. O dalinai renovuotame name remontas retai reikalingas. „Mūsų gyventojai itin stengiasi taupyti. Neseniai renovavome namą, o dabar norėtume pakeisti ir laiptinių langus“, – sakė prisistatyti nenorėjusi gyventoja.

Tačiau administruojančios bendrovės ataskaita, anot jos, daugeliui, ypač vyresnio amžiaus gyventojams, nukrėtė ūpą. Todėl moteris nusprendė pati išsiaiškinti, už kokius darbus mokami jų pinigai.

Pašnekovę itin nustebino komunalininkų paaiškinimai, kad iš namo administravimo ir techninės priežiūros lėšų perkami elektros skaitiklio nurašymo dienynai bei apskaitos sąsiuviniai. Šie pirkiniai priskiriami prie elektros priežiūros darbų.

„Iš tiesų keista girdėti tokius paaiškinimus. Taip išeina, kad jei perki prekę parduotuvėje, dar turi primokėti ir už čekio išmušimą“, – kalbėjo namo gyventoja.

Moteris teigė jau supratusi, kad dalis administratoriaus renkamų lėšų panaudojama netiesioginiams priežiūros darbams. Anot jos, gyventojams vis dar trūksta informacijos apie šiuos mokesčius – reikėtų pateikti smulkesnę ataskaitą apie jų namuose padarytus darbus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video