2024/09/24

Rajono savivaldybės tarybos geneologinis medis keitėsi dažnai

Kai mokslo metų pabaigoje paaiškėja, kad mokinys be pateisinamos priežasties praleido daug pamokų, ar vietoje jo į pamokas ėjo draugas, apgaviko nemalonumai laukia ne tik mokykloje, bet ir namuose.

Ne mokslo metai, bet ketverių metų kadencija į pabaigą eina ir mūsų rajono Savivaldybės tarybos nariams. Tai kaipgi jie dirbo per tą laiką, ar pavyzdingai lankė Tarybos posėdžius?

Pokyčiai

Rajono Savivaldybės taryboje dirba 25 mūsų išrinktieji. Per ketverius metus Tarybos sudėtis pasikeitė 40 procentų. Du rajono Tarybos nariai atsistatydino, šeši atsisakė mandato, vienam mandatas atimtas, vienas – išėjo Anapilin.

Tik įvykus rinkimams, 2007 m. kovo 4 d., nors rinkėjai ir norėjo matyti juos rajono Tarybos nariais, tačiau Žilvinas Aukštikalnis, Julius Vytautas Semėnas, Valdas Juškevičius atsisakė mandatų dėl nesuderinamų pareigų – jie pasiliko dirbti buvusiose darbovietėse. Tų pačių metų kovo 4 d. mandato neteko Albertas Audickas. Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos priimto sprendimo, A. Audickas neteko savivaldybės Tarybos nario mandato, nes ėjo pareigas, nesuderinamas su savivaldybės Tarybos nario pareigomis, ir įstatymo nustatyta tvarka nepranešė Vyriausiajai rinkimų komisijai apie einamų nesuderinamų pareigų arba Tarybos nario mandato atsisakymą.

Alizavos seniūnas Antanas Alkauskas taip pat turėjo galimybę būti Tarybos nariu, bet 2007 m. balandžio 4 d. atsisakė mandato ir sutiko būti praleidžiamas kandidatų eilėje – jis liko seniūnu.

Vietoje atsisakiusiųjų rajono Tarybos narių mandatus gavo porinkiminiame kandidatų sąraše įrašyti šie kandidatai: Gintautas Mockus, Alvydas Mažeikis, Vita Vadoklytė ir Vidmantas Paliulis. Deja, V. Paliulis irgi nepanoro būti tik Tarybos nariu ir atsisakė mandato, nes tų pačių metų vasarą tapo Subačiaus seniūnu. Tuomet jo vietą užėmė Zita Kaušakienė.

2008 m. spalio 17 d. atsistatydino Tarybos narys Vytautas Mockus, nes gavo darbą Vilniuje. Į jo vietą dirbti Taryboje atėjo Bronislavas Rimkus.

Dar po metų rajono Taryboje vėl vyko pasikeitimai. 2009 m. spalio 13 d. atsistatydino rajono Tarybos narys Julius Alekna, o jo vietą užėmė Algimantas Sankauskas.

Šios kadencijos rajono Tarybos neaplenkė ir skaudžios netektys. 2010 m. liepos 22 d. iš gyvenimo pasitraukė Tarybos narys Alvydas Mažeikis. Jo vietą užėmė Virginijus Kaušakys, nors pirmenybę turėjo Jonas Marcišauskas, tačiau jis atsisakė Tarybos nario mandato ir savo eilę užleido V. Kaušakiui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video