2024/09/24

Kalėdinių dovanų maišas – skurdokas

Prieš didžiąsias metų šventes kaip iš gausybės rago pasipila įvairiausių akcijų, kurių metų raginama padėti vargo ir nelaimių prislėgtiems žmonėms. Tačiau vis dažniau pasigirsta priekaištų, esą tokia parama tik sąžinei apraminti, o naudos iš jos – nedaug. Prieš Kalėdas šventinius maisto paketus savo rajono gyventojams jau paruošė ir Kupiškio savivaldybė. Tik ar kiekviena šeimininkė padengtų Kūčių stalą savo šeimai už 26 litus.

Kam saldainių, kam – daiktų

Kaip ir praėjusiais metais, Kupiškio savivaldybė artėjant Kalėdoms skyrė 6 000 litų socialiai remtiniems rajono gyventojams. Šią sumą nutarta padalinti Kupiškio rajono Šv. Kazimiero globos namų, Vaikų dienos centro, socialinės rizikos šeimų vaikams ir Subačiaus senelių namų, miesto bei seniūnijų gyventojams. Vieniems nuspręsta įteikti maisto paketus, kitiems – už paskirtus pinigus nupirkti reikalingų daiktų.

Vaikams iš paramai numatytos sumos išeina po 6 litus. Šv. Kazimiero vaikų globos namų bei socialinės rizikos šeimų vaikai gaus po saldumynų rinkinį. Vaikų dienos centras gautus pinigus nusprendė skirti reikalingoms kanceliarinėms priemonėms įsigyti.

Po 26 litus maisto paketai išeina suaugusiems asmenims. Paramą gavusiam Kupiškio socialinių paslaugų centro padaliniui Subačiuje (senelių namai) bus nupirktas televizorius.

„Senelių namai pageidavo televizoriaus. Yra ten ir vaikštančių, ir nevaikštančių žmonių, bet dovana stovės fojė ir, kas norės, galės televizorių žiūrėti. O iš likusių pinigų, kurių seneliams išeis po 3 litus, nupirksime saldumynų. Prieš šventes juos, ko gero, aplankys artimieji ir gyventojai galės nors truputį pavaišinti savo svečius“, – sakė Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė.

Žmonėms reikalinga

Beveik dviem dešimtims miesto ir rajono seniūnijų gyventojų parama po 26 litus bus atiduota maisto paketais. Juose šiais metais bus galima rasti kūčiukų, dešros, arbatos, saldumynų ir aliejaus. Pasak Socialinės paramos skyriaus vadovės, prekės parinktos taip, kad nesidubliuotų su maistu iš intervencinių atsargų.

„Šiais metais maisto paketus gaus ne tik vieniši rajono gyventojai, bet ir tos šeimos, kurioms tikrai sunku paruošti Kūčių stalą. Jas pasitarimo metu mums rekomendavo socialiniai darbuotojai. Nors mūsų pagalba nėra didelė, bet tikime, kad ji nors minimaliai padės“, – sakė L. Bartulienė.

Žmonės, anot jos, vertina tokią pagalbą ir iš jos nesišaipo. Kai kuriems gyventojams, pasak vedėjos, tai gali būti ir vienintelė galimybė padengti šventinį stalą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video