2024/05/15

Komisijos sprendimas išsklaidė abejones

Gegužės mėnesį rajono Tarybos narys Bronislavas Rimkus buvo parašęs prašymą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, kad ši išsiaiškintų, ar Savivaldybės mero pavaduotojas, rajono Tarybos narys Aidas Mikėnas nepažeidė viešųjų ir privačių interesų.

Aiškinosi, ar nepažeidė

Tarybos nariui B. Rimkui ir jo bendrapartiečiams kilo įtarimų, ar Tarybos narys A. Mikėnas, tuo metu būdamas Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos mokytoju, gali dalyvauti Savivaldybės tarybai sprendžiant šiai mokymo įstaigai svarbius klausimus, susijusius ir su jo paties bei jo sutuoktinės, taip pat dirbančios šioje mokykloje, privačiais interesais.

Atsakymo iš Komisijos teko laukti daugiau nei pusmetį. Pirmasis posėdis vyko lapkričio 30 d. Jame buvo svarstoma Valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų elgesio viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje atitiktis šioms nuostatoms. Komisijos posėdyje dalyvavo ir pareiškėjas – B. Rimkus, ir pats A. Mikėnas. Posėdžio metu dar buvo pateikta papildomos informacijos, jos nariai išklausė abiejų pusių pasisakymus. Buvo nutarta sprendimą priimti kito posėdžio metu.

Gruodžio 7 dieną vyko antrasis Komisijos posėdis, kuriame jau nebedalyvavo nė viena suinteresuota pusė, nes buvo belikę tik priimti sprendimą.

Sprendimas

Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Aidas Mikėnas, dalyvaudamas klausimų, susijusių su Kupiškio Povilo Matulionio pagrindine mokykla, kurioje eina pareigas jo sutuoktinė bei ėjo jis pats, sprendimo procedūrose, nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 straipsnio 2 punkte nustatytos prievolės vengti interesų konflikto ir tokiais veiksmais pažeidė šio įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalių nuostatas“, – teigiama Komisijos priimtame sprendime.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video