2024/05/15

Nuo Naujųjų metų – tik į mokyklą

Nors ketvirtadienį vykusio rajono Savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkė buvo nemaža – svarstyti 43 ir dar du papildomi klausimai, visgi posėdis ilgai neužtruko. Šį kartą labai daug svarstytų klausimų buvo priimta vienbalsiai arba tik keliems Tarybos nariams balsuojant prieš ar susilaikant. Nuo balsavimo priimant sprendimus dėl viešųjų ir privačių interesų vieną kartą nusišalino Tarybos narys Povilas Gurklys, tris kartus – Aidas Mikėnas.

Pastarasis du kartus nusišalino, kai buvo balsuojama dėl klausimų, susijusių su nepanaudotų dotacijų perskirstymu mokinių ugdymo įstaigoms. Trečią kartą A. Mikėnas nedalyvavo balsavime dėl paties pateikto prašymo atleisti jį iš Kupiškio r. savivaldybės mero pavaduotojo pareigų nuo 2010 m. gruodžio 17 d.

Vykdo susitarimą

„Kadencijos pradžioje buvo sudaryta bendra koalicija, kurios metu pasirašyta koalicijos sutartis. Joje yra punktas, kalbantis apie pareigybių pasiskirstymą tarp koalicijos partijų, todėl remdamasis koalicijos sutarties nutraukimu ir politine etika, priėmiau sprendimą pateikti prašymą atleisti mane iš rajono mero pavaduotojo pareigų“, – sakė A. Mikėnas.

Pirmasis savo nuomonę šiuo klausimu išsakyti panoro Tarybos narys Dangirdas Mikšys. „Manęs toks pasisakymas neįtikino. Kas iš tikrųjų lėmė tokį apsisprendimą: koaliciniai ar asmeniniai norai. Sakoma, kad laivui skęstant žiurkės bėga iš jo“? – emocingai ir be skrupulų teiravosi D. Mikšys.

„Laivas neskęsta, o aš nesijaučiu žiurke, bėgančia iš laivo“, – atsakė į kolegos klausimą A. Mikėnas.

Visgi daug kartų kritikavęs A. Mikėną, šį kartą D. Mikšys netikėtai savo poziciją pasuko kita linkme. Pasak jo, ar patenkinus A. Mikėno prašymą, rajone nekils suirutės pavojus.

„Negaliu atsakyti į šį klausimą, nes nežinau apie kokią suirutę kalbama“, – šypsodamasis atsakė A. Mikėnas.

Tokį A. Mikėno sprendimą atsistatydinti teigiamai įvertino ir opozicijos narys V. Beinoris, tačiau jis pasiteiravo, kaip šioje situacijoje planuoja pasielgti rajono meras Jonas Jarutis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video