2024/05/14

Pažeidimų nerado, bet ar tikrai?

Kai paprasti gyventojai skundžiasi bedarbyste ir atvirai rėžia savo įtarimus dėl nešvarių valdininkų darbelių, mūsų valdžia tokiai kritikai jau turi gerą atkirtį. Valstybės kontrolės auditoriai išskyrė mūsų rajoną iš 15 šalies savivaldybių, kaip teisingiausiai panaudojusią turtą. Tik toks skaidrumas mums, kupiškėnams, kainuoja prastoką kelių priežiūrą, nepatogų apšvietimą ir kitas problemas.

Pirmūnai

Valstybės kontrolės auditoriai, kaip ir kasmet, tikrino šalies savivaldybes, kaip jos panaudoja valstybės turtą ir lėšas. Šiais metais auditas vyko 15 savivaldybių, tarp jų ir mūsų rajone.

Įvertinus, kaip buvo panaudota daugiau kaip 1,4 mlrd. litų ir valdomas 1,2 mlrd. litų vertės valstybės turtas, priimta dešimt sprendimų, kuriais savivaldybės įpareigotos į valstybės biudžetą grąžinti ne pagal paskirtį panaudotas lėšas, ištaisyti pažeidimus ir nubausti juos padariusius asmenis.

Valstybės kontrolės auditoriai konstatavo, kad net 13 savivaldybių iš 15 patikrintų valstybės turtą ir lėšas naudojo netinkamai. Tokiu būdu iššvaistyta beveik 6 mln. litų.

Didžiausios pažeidėjos buvo Vilniaus, Šiaulių miestų bei Vilniaus rajonų savivaldybės.

Iš gerosios pusės šio audito metu sublizgėjo Kupiškio rajono savivaldybė – Valstybės kontrolė mūsų valdžiai neturėjo reikšmingų pastabų. Mūsų Savivaldybės, vienintelės tarp kitų rajonų, vidaus kontrolės sistema įvertinta gerai. Ji įgyvendino visas 136 audito metu pateiktas rekomendacijas.

Visiškai neužtikrina

Lietuvos valstybės kontrolės 3-ojo audito departamento direktoriaus pavaduotoja Rita Švedienė „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad mūsų Savivaldybė auditoriams užkliuvo, kad vykdant investicinį projektą „Kupiškio miesto stadiono Kupiškyje, Lauko g. 5A, rekonstravimas – pritaikymas Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos poreikiams“ statybos rangos sutartyje nebuvo numatytas fiksuotos kainos ar įkainio perskaičiavimas dėl bendro kainų lygio kitimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video