2024/05/15

Viešas konkursas sukėlė sumaištį ir įtarimus

Kaip ir kiekvieną rudenį rajono socialinių pedagogų pečius užgula socialiai remtinų mokinių apipirkimas mokyklai. Kiek vargo, kai tenka į pamokas išleisti porą savo atžalų. O čia reikia pasirūpinti visa minia vaikų. Tačiau šiemet rajono valdžia nusprendė palengvinti kasmetinį socialiai remtinų mokinių apipirkinėjimą ir pasiūlė tik tam tikras parduotuves, kuriose būtų galima išsirinkti reikalingų prekių. Tik nei pedagogams, nei už borto likusiems verslininkams tokia tvarka nepatiko.

Grynais neatiduoda

Šiemet apie 150 mūsų rajono vaikų, kurie įtraukti į socialiai remtinų mokinių sąrašus, iki spalio 20 dienos turės būti aprūpinti reikalingomis mokyklinėmis prekėmis. Tokia parama nepasiturinčioms šeimos teikiama jau kelinti metai. Vienam mokiniui šiais metais mokyklinėms prekėms: kanceliariniams reikmenims, pratybų sąsiuviniams bei sportinei aprangai ir avalynei – skirti 156 litai.

Pasak Kupiškio rajono savivaldybės paramos skyriaus vedėjos Laimos Bartulienės, kartais atsiranda tėvų, kurie prašo šiuos pinigus duoti jiems grynais. Taip šiemet atsitiko su Alizavos seniūnijoje gyvenančia moterimi, kuri augina keturis vaikus. Motina aiškino, kad visas mokyklines priemones savo atžaloms jau nupirkusi, todėl jai labiau reikėtų paramos grynaisiais pinigais.

Tačiau, L. Bartulienės teigimu, tai daryti draudžiama. Į socialinės rizikos sąrašus įtrauktiems tėvams duoti pinigus rizikinga. Todėl jau keletą metų jų vaikus apipirkinėja vietos mokyklų socialiniai pedagogai.

Iki šių metų jie jau buvo įpratę, kaip atsirinkti mokyklines priemones. Mokytojai iš anksto nusižiūrėdavo, kurioje parduotuvėje patogiausia ir pigiausia įsigyti reikalingas prekes.

Pretendentai – nugalėtojai

Tačiau šiemet tokio pasirinkimo socialiniai pedagogai jau nebeturės. Kanceliarines prekes galės pirkti tik iš UAB „Skaitmeninė vizija“, pratybų sąsiuvinius – knygyne „Pegasas“, o sportinę aprangą ir avalynę – Albino Breivės įmonėje. Jas Socialinės paramos skyrius parinko neseniai paskelbus viešųjų pirkimų konkursą.

Dar šių metų pradžioje Savivaldybėje įvyko konkursas kanceliarinėms prekėms pirkti (Jį laimėjo UAB “ Skaitmeninė vizija“). Ir skelbti dėl mokinių apipirkimo, pasak L. Bartulienės, papildomo konkurso nebereikėjo. O dėl kitų reikmenų gautos tik dviejų pretendentų paraiškos dalyvauti konkurse. Jos ir laimėjo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video