2024/05/18

Tarybos narys įsipynė į korupcijos voratinklį

Vos prieš mėnesį Kupiškio rajono Tarybos posėdyje balsavęs už Antikorupcinio vertinimo metodikos patvirtinimą “darbietis„ Virginijus Andrijauskas pats pateko į korupcijos tinklus. Trečiadienį Panevėžyje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai kupiškėną suėmė tiesiog gatvėje – įtariama, kad vykdydamas bankroto administratoriaus tarnybines pareigas, jis pareikalavo 60 000 litų kyšio už pažadą aplaidžiai vykdyti bankroto administravimo paslaugas. Už tai įtariamajam gresia iki 8 metų nelaisvės.

Kol kas kupiškėnas laikinai nušalintas nuo bankroto administratoriaus pareigų, bus sustabdyta jo narystė Darbo partijoje. Kupiškio Taryba vis dar lūkuriuoja.


Suėmė mėnesiui

Ketvirtadienio popietę po nakties, praleistos Panevėžio areštinėje, Kupiškio rajono Savivaldybės tarybos Ekonomikos, finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas V. Andrijauskas buvo pristatytas į Panevėžio miesto apylinkės teismą. Čia, paties pageidavimu, atvežtas slapta nuo žurnalistų, politikas laukė teismo nuosprendžio dėl Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Rimanto Vagrio prašymo įtariamajam taikyti kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Tačiau atsižvelgęs į kupiškėno socialinę padėtį (jis turi vaikų, yra Kupiškio rajono Tarybos narys ir turi neįgalumą) teismas nusprendė už grotų jį palikti tik mėnesiui. Tesimo nuomone, tokio laiko užteks ikiteisminiam tyrimui baigti.

Prokuratūros duomenimis, sulaikymo metu V. Andrijauskas su savimi turėjo tik 12 tūkst. litų. Tačiau, kaip spėjama, tai tik dalis užsiprašyto kyšio.

„Tai sunkus nusikaltimas – 60 tūkst. litų – stambi suma. Todėl maža vilties, kad įtariamasis bus paleistas iš karto už užstatą“, – vykstant uždaram teismo posėdžiui, laukdamas teismo nutarties kupiškėno žmonai Dalei Andrijauskienei sakė R. Vagrys.

Tačiau moteris iki paskutinės akimirkos tikėjosi bent akies krašteliu pamatyti savo vyrą, kurį paskutinį kartą buvo mačiusi suėmimo dieną. D. Andrijauskienė pasakojo, kad liepos 28-ąją kartu su sutuoktiniu į Panevėžį atvyko savais reikalais. Apie 13 val. jiedu išsiskyrę. Ji patraukusi tvarkyti savo reikalų, o ką planavo daryti vyras, D. Andrijauskienė teigė nežinojusi.

Tik po trijų valandų kupiškėnė sulaukė telefoninio skambučio iš Panevėžio prokuratūros. Jai buvo pranešta apie V. Andrijausko suėmimą ir pasiūlyta kartu grįžti į Kupiškį – mat pareigūnai privalėjo atlikti kratą įtariamojo namuose ir darbo kabinete, P. Mažylio gatvėje.

Po ketvirtadienį įvykusio kardomosios priemonės pratęsimo D. Andrijauskienei visgi nebuvo leista pasikalbėti su vyru. R. Vagrio teigimu, tokie pasimatymai nenumatomi ir visą ateinančią savaitę – žmonai leista tik suimtajam perduoti siuntinius.

Verslininko kerštas?

Neoficialiomis žiniomis, įtariama, kad V. Andrijauskas 60 tūkst. litų kyšio už bankroto bylos vilkinimą prašė iš Panevėžyje iki 2009 metų veikusios bendrovės „Egivela“ savininko Egidijaus Butkevičiaus. Panevėžio prokuratūra ir pats bankroto procedūros nebaigusios įmonės direktorius to nekomentuoja.

Tačiau V. Andrijausko žmona įsitikinusi, kad būtent šis kazino verslu vertęsis panevėžietis ir įklampino jos vyrą į tokią nemalonią situaciją.

„Šimtu procentų tikiu, kad tai „Egivelos“ vadovo darbas. Administruodamas šio verslininko bankroto bylą, mano vyras ne kartą turėjo problemų su juo. Netgi kolegos mus įspėjo dėl laukiančių nemalonumų. Manau, kad E. Butkevičiui nepatiko, kad jo bylą administravo mano vyras – verslininkas norėjo kito administratoriaus. O mano vyras šio darbo ėmėsi laimėjęs konkursą. Taip ir išėjo – negana žmogui buvo savų problemų, tai jų pridarė dar ir kitam…“, – atviravo D. Andrijauskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video