2024/05/18

Sulaikytas rajono Tarybos narys

Vakar Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai sulaikė Kupiškio rajono Tarybos narį Virginijų Andrijauską.

Įtariama, kad Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys V. Andrijauskas, vykdydamas bankroto administratoriaus tarnybines pareigas, pareikalavo 60 000 litų kyšio už neteisėtą veiką vykdant įgaliojimus – už pažadą aplaidžiai vykdyti bankroto administravimo paslaugas.

Ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir papirkimo organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, ikiteisminio tyrimo veiksmams atlikti sudaryta darbo grupė iš Panevėžio apygardos prokuratūros, Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys šiandien popiet prašys paskirti kardomąją priemonę –

Įstatymas tam, kas savo ar kitų naudai naudai reikalavo ir priėmė didesnį negu 250 MGK vertės kyšį , numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Plačiau apie tai skaitykite šeštadienio „Kupiškėnų mintyse“.

Papildyta (16.30val.)

Pasak V. Andrijausko žmonos Dalės Andrijauskienės, jai apie 15 val. paskambino iš Panevėžio apygardos prokuratūros, ir pranešė, jog suimtas vyras. Moteris turi įtarimų, kad tai Panevėžio pramogų centro „Egivela“ savininko Egidijaus Butkevičiaus sąmokslas prieš jos vyrą. V. Andrijauskas buvo šios bankrutuojančios įmonės administratorius.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuro Rimanto Vagrio, sulaikant V. Andrijauską buvo rasta 12 tūkstančių litų. Manoma, kad tai tik dalis iš reikalauto 60 tūkstančių litų kyšio. V. Andrijausko darbe ir namuose buvo atliktos kratos.

Ketvirtadienį, 15 val., Panevėžio apylinkės teisme buvo sprendžiamas įtariamojo V. Andrijausko tolesnio sulaikymo klausimas. Prokuroras R. Vagrys teismo prašė įtariamajam taikyti kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Teismas prokuroro prašymą patenkino iš dalies. V. Andrijauskas už grotų praleis 1 mėnesį. Teisėjas priimdamas sprendimą atsižvelgė į įtariamojo turimą negalią ir į tai, jog jis turi nepilnamečių vaikų bei yra rajono Tarybos narys.

Pats V. Andrijauskas pageidavo į teismą būti atvesdintas slapta, todėl posėdžio vieta ir laikas buvo kruopščiai slepiami.

„Egivelos“ savininkas E. Butkevičius šiuo metu yra nepasiekiamas.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video