2024/12/23

Kavines gelbsti tik papildomi užsakymai

Visi puikiai pažįstame kiekvieną savojo miesto kertelę, kiekvieną gatvę. Turime savo mėgstamiausias vietas, kur galima smagiai praleisti laiką, kur gražiausias kraštovaizdis ar skaniausias maistas. Pasidomėjome, kokių kavinių miesto centre duris kupiškėnai dažniausiai praveria bei kodėl?

Kavinė, tapusi valgykla

„Saulės paukštei“, matyt, lankytojų niekuomet netrūks, nes ten tradiciškai eina papietauti Kupiškio rajono savivaldybės darbuotojai. Jiems iki kavinės vos keli žingsniai, tad pietų metu, anot ten dirbančios padavėjos Ramunės Lapenienės, visi staliukai būna užimti.“Kadangi paprastai čia apsilankoma tik pavalgyti pietų, tad būtų tinkamiausia „Saulės paukštę“ vadinti ne kavine, o valgykla“, – tvirtino padavėja.

Deja, vakarop čia užsukę kupiškėnai neretai išgirsta, kad vieno ar kito patiekalo kavinėje jau nebeįmanoma gauti, mat visos porcijos jau išpirktos. Virėja, preliminariai žinodama, kiek lankytojų ateina pietų metu ir kokius patiekalus jie užsisako, didžiulių maisto kiekių negamina. Jaunesnio amžiaus klientus „Saulės paukštė“ taip pat ne itin vilioja.

Vilioja nemokama kava

Tai, matyt, bene vieninteliai akį rėžiantys šios kavinės trūkumai, nes kitose srityse ji išsiveržusi į lyderių pozicijas. Palyginti su kitomis Kupiškyje veikiančiomis kavinėmis, „Saulės paukštėje“ galima papietauti visiškai nebrangiai. Pasak R. Lapenienės, karštą patiekalą kartu su sriuba čia galima užsisakyti už 6-9 Lt. Be to, tai bene vienintelė kavinė, kuriai bankrotas, ko gero, niekada negrės. Mat ši įstaiga turi lojalių klientų, kurie jau daug metų nesikeičia. „Ir prieš sunkmetį, ir jo metu mūsų kavinėje lankytojų santykis išliko vienodas, – kalbėjo pašnekovė. Žinoma, įvairūs banketai ar furšetai prisideda, kad kavinė ir toliau gyvuotų“. Tik „Saulės paukštėje“ jų pasitaiko visai nedaug – maždaug trys per mėnesį. Lojalūs klientai skatinami toliau lankytis čia kelis kartus nemokamai pavaišinant juos kava.

Didelės patalpos – pliusas

Kuomet „Kupiškėnų mintys“ užsuko pasižvalgyti į kavinę „Pasimatymas“, tuščioje salėje pora vaikinų gurkšnojo alų. Tiesa, didžiulė salė šiai įstaigai yra tik į naudą, kadangi joje gali tilpti nemažai žmonių, dalyvaujančių furšetuose, banketuose, konferencijose ar gedulinguose pietuose.

„Jei ne papildomi pinigai iš šių užsakymų, tuomet tikrai subankrutuotumėme“, – tvirtino jau trečius metus ten dirbanti padavėja Inesa Binkienė.

Moteris taip pat pastebėjo, jog kupiškėnų valgymo įpročiai nedaug keičiasi keičiantis metų laikams. Paprastai užsisakoma mėsiškų patiekalų: šnicelių, kepsnių, karbonadų. „Tiesa, vasarą itin suaktyvėjo šaltibarščių pardavimas“, – pasakojo padavėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video