2024/04/28

Ugniagesiai laukia į svečius užsukančio jaunimo

Rajono ugniagesiai rūpinasi ne tik gaisrų gesinimu ir gelbėjimo darbais, bet ir sąmoningos jaunosios kartos ugdymu.

Šiemet Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, norėdamas atkreipti didesnį visuomenės dėmesį į žmonių saugumą, skatinti pasitikėjimą valstybine priešgaisrine gelbėjimo tarnyba bei mažinti gaisrų ir juose žūstančiųjų skaičių, gegužę yra paskelbęs Priešgaisrinės saugos mėnesiu. Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio inspektorius Arvydas Gudonis sakė, kad tarnyba ir jos vadovas Algirdas Rudys noriai atveria duris jaunąjai visuomenės daliai – darželinukams ir mokiniams. Kviesdami apsilankyti jų tarnyboje, siekia skatinti mokinius aktyviai domėtis priešgaisrinės saugos klausimais ir ugniagesio gelbėtojo profesija.

Į svečius pas ugniagesius gelbėtojus atvykstantys mokinukai nekantrauja iš arčiau susipažinti su ugniagesių darbu, technika bei įranga. Drąsiausi patys pareiškia norą pasijusti ugniagesiais – apsivilkti gelbėtojo uniformą ir paturėti įdomią įrangą. Kai kurie atkeliauja nešini piešiniais. Ugniagesiai gelbėtojai smalsuoliams paprastai demonstruoja savo įgūdžius, išsamiai papasakoja apie atsakingą ugniagesių gelbėtojų darbą, atsako į visus rūpimus klausimus, aprodo automobilius, gaisrų gesinimo, gelbėjimo įrangą, pademonstruoja jų galimybes.

A. Gudonis džiaugėsi, kad į šią šviečiamąją veiklą, diegiant jaunimui saugos kultūrą, padedant suprasti pagalbos tarnybų veiksmus nelaimių atveju, noriai įsijungia ir Kupiškio r. savivaldybės priešgaisrinė tarnyba, vadovaujama Algirdo Bočiulio. Pasak pašnekovo, tikimasi, kad vaikams, iš arčiau susipažinusiems su specifiniu ugniagesių gelbėtojų darbu, nekils minčių žaisti su degtukais, neatsargiai elgtis su ugnimi, jie prisimins, kaip elgtis pavojaus akivaizdoje ir kokiu numeriu skambinti, norint išsikviesti ugniagesius.

Remiantis Kupiškio PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresn. inspektoriaus Vytauto Kazlausko pateiktais duomenimis, šiemet mūsų rajone per keturis mėnesius kilo 48 gaisrai (pernai per tą patį laikotarpį – 63). Atvirose teritorijose kilo 19 gaisrų, gyvenamosios paskirties patalpose – 15, pagalbinio ūkio paskirties pastatuose – 2, automobiliuose – 1, kituose statiniuose – 11.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video