2024/09/28

Paskutinės minutės sprendimai sėja nerimą tarp gyventojų

Gegužės 15-oji – paskutinė diena, kuriai pasibaigus AB “Simega“ katilinė gali nutraukti šilumos energijos tiekimą AB „Panevėžio energijai“. Pastaroji centralizuotai tiekia karštą vandenį ir šilumą Kupiškio miesto gyventojams.

Iki minėtos datos liko nedaug laiko, o naujoji sutartis su AB “Simega“ savininkais dar nepasirašyta. Grėsmė, kad gyventojai gali likti be šilumos ir karšto vandens, nors ir nedidelė, bet išlieka.

Niekas nesikeičia

Pasak AB „Panevėžio energija“ generalinio direktoriaus Vytauto Šidlausko, dabar galioja senoji sutartis, o šiuo metu yra peržiūrimos tik jos sąlygos. „Mes su AB “Simega“ bendraujame ir deramės kaip su verslo partneriais. Jiems nesame nė cento skolingi. Deja, to negalime pasakyti apie Kupiškio gyventojus, kurie mums yra skolingi“, – sakė V. Šidlauskas.

Anot V. Šidlausko, šilumos tiekimas yra nepertraukiamas – jis toks ir toliau bus. Laikas nestovi vietoje, pasikeitė Šilumos ūkio įstatymas, todėl reikia papildyti sutartį naujais punktais: „Galime tik pasidžiaugti, kad nuo spalio mėnesio šilumos kaina gyventojams nesikeitė. Tokia pat išliks ir gegužę. Kaip bus birželio mėnesį – reikia palaukti, nes viskas priklauso nuo kuro kainų“.

Gali būti ramūs

Kupiškio r. savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad praėjusią savaitę vyko susitikimas su AB “Simega“ savininkais, sutarta, kad viskas lieka kaip seniau. AB „Simega“ vadovai nori tam tikrų garantijų, nes lyg ir žada papildomas investicijas į „Simegos“ katilinę. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtino naujas didesnes šilumos gamybos kainas, tačiau gyventojų mokamam mokesčiui už šilumą ir vandenį tai įtakos neturės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video