2024/07/01

Šildymo sezonas baigėsi – liko skolos

Sunkią mokesčių už šildymą naštą per visą žiemą vilkę kupiškėnai jau gali lengviau atsikvėpti – šiandien oficialiai baigiamas šildymo sezonas ir mūsų rajone. Tačiau daliai gyventojų bei įmonių dar kurį laiką teks atsisveikinti su šilumininkais iki kitų metų. Mūsų miestas už Panevėžio energijos paslaugas skolingas liko 1,4 mln. litų. Vieni didžiausių skolininkų – Kupiškio rajono savivaldybė. Jos skola už šilumą šiemet – dešimteriopai didesnė nei pernai.

Šildymas gyventojams – baigtas

Zarasams, Rokiškiui, Pasvaliui, Panevėžiui, Kėdainiams ir mūsų rajonui šilumą tiekianti bendrovė „Panevėžio energija“ po truputį baigia šildymo sezoną. Tai daroma, kai tris dienas iš eilės vidutinė paros temperatūra nebūna žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Dauguma Kupiškio gyventojų, įmonių, bendrovių ir kai kurių biudžetinių įstaigų darbuotojai jau šiandien turėtų pajusti atvėsusius radiatorius butuose. Tad per visą žiemą po 20 centų už kilovatvalandę mokėję gyventojai gali lengviau atsikvėpti. Šaltuoju metų laiku mokesčių našta nebuvo lengva. Didžioji dalis rajono gyventojų, už šilumą mokėjo vidutiniškai po 5 litus už kvadratinį buto metrą. O paspaudus šaltukui kai kuriuose daugiabučiuose namuose ši kaina ūgtelėjo vienu litu.

„Mano trijų kambarių butas Noriūnuose šildymo sezono metu kainavo brangiausiai visoje gyvenvietėje. Gyvendami 57 kvadratinių metrų būste už šilumą vieną mėnesį mokėjome apie 350 litų“, – sakė „Kupiškėnų minčių“ pakalbinta Noriūnų gyventoja.

Panašias sumas įvardino ir keletas kitų pašnekintų Kupiškio ir Subačiaus gyventojų. Nors pastarajame miestelyje buvo galima rasti ir tokių daugiabučių namų, kuriuose gyvenantys žmonės mokėjo ir po 7 litus už kvadratą.

Mažiausias sąskaitas už šildymą, aišku, mokėjo renovuotuose daugiabučiuose namuose gyvenantys kupiškėnai. Ir ten, kur gyventojai patys reguliuoja šilumos kiekį namuose.

Gydymo ir ikimokyklinių įstaigų šildymas, vadovų prašymu, pratęstas.

Į teismą – po dešimt kas mėnesį

Dalis gyventojų mokesčių už šilumą apmokėti nepajėgė. Bendrovei „Panevėžio energija“ už šildymą balandžio 1 d. kupiškėnai buvo skolingi 1,44 mln. litų. Gyventojų skola sudarė 820 tūkst. litų, rajono Savivaldybės – 435 tūkst. litų, įmonių, bendrovių bei kitų vartotojų – 213 tūkst. litų.

Bendrovės „Panevėžio energija“ Pardavimų tarnybos viršininko Arvydo Kriaučiūno teigimu, skolos už jų paslaugas mūsų rajone, kaip ir buvo tikėtasi, išaugo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video