2024/07/01

Mieste žydės tik kas trečia gėlytė

Šiemet miesto veidas gali būti dar niūresnis. Mat 10 mln. litų nuskriausta rajono Savivaldybė liūdnas dienas pranašauja ir visoms jos kuruojamoms sritims. Spėjama, kad taupymo režimu vyks ir kelių priežiūros darbai. Vilčių nusitiesti bent porą gatvių bei automobilių aikštelę rajone teikia tik Europos Sąjungos (ES) parama.

Užmėtys skyles

Nuslūgus pavasario potvyniams ir nutirpus paskutiniajam sniegui, kaip ir kiekvienais metais, miesto ir rajono gatvėse „išsižioja“ asfalto duobės. Tačiau kiek pavyks jų užlopyti šiemet, dar neaišku. Mat šiuos darbus privalantys atlikti komunalininkai iš naujojo rajono biudžeto gavo vos 8 tūkst. litų. Dar 3 tūkst. skirti šaligatviams pataisyti.

„Kiek gavome, už tiek ir tvarkysime. Darbus jau pradėjome, bet 8 tūkst. litų – labai mažai. Vien Krantinės gatvei palopyti dešimteriopai daugiau reikėtų. Už gautą sumą pavestus darbus per dvi dienas padarysime.“, – apie savo galimybes kalbėjo UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys.

Iš viso, pasak pašnekovo, jų paslaugoms mieste valdžia šiemet teskyrė 613 tūkst. litų. Tai keturis kartus mažesnė sumai nei pernai, kai darbų bendrovė atliko už 2,5 mln. litų.

„Galiu pasakyti, kad šiemet mieste bus dar liūdniau – visur bus taupoma. Kaip mes juokaujame: „Žydės tik kas trečia gėlytė“, – sakė direktorius.

Vasarą perlopys

Kupiškio rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio teigimu, kol kas gatvės lopomos šaltuoju asfaltu, kad iki vasaros po žiemos atsiradusios išdaužos dar labiau neišsimuštų. Sušilus orams duobės bus rimčiau tvarkomos – tokiems darbams numatyta 80 tūkst. litų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Rytis UŽUSIENIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video