2024/06/16

Mero planus pakoregavo trauma

Sportuoti itin mėgstančiam Kupiškio rajono merui Jonas Jaručiui pasidžiaugti šios žiemos pramogomis greičiausiai nebeteks. Treniruodamasis sporto salėje jis patyrė sunkią Achilo sausgyslės traumą ir šešias savaite privalės vaikščioti sugipsuota koja. Dvi ateinančias savaites mero nebus ir darbo vietoje – jį laikinai pavaduos mero pavaduotojas Aidas Mikėnas.

Achilo sausgyslė J. Jaručiui nutrūko praėjusį pirmadienį. Iš sporto salės, kur rajono meras iki šiol ne vienerius metus sportavo, jis nugabentas tiesiai į Panevėžio apskrities ligoninę. Čia ligonį operavo buvęs Kupiškio ligoninės vyr. gydytojas Robertas Lapka, šiuo metu dirbantis Panevėžio ligoninės Traumatologiniame skyriuje.

„Šiandien ruošiuosi namo. Su gipsu teks vaikščioti dar šešias savaites. Tačiau į darbą tikiuosi ateiti po dviejų savaičių – noriu spėti grįžti dar nepatvirtinus rajono biudžeto“, – penktadienį „Kupiškėnų mintims“ sakė J. Jarutis.

Tokia trauma 46 metų vadovui – pirmoji per 30 aktyvaus sportavimo metų. O nedarbingumo pažymėjimą paskutinį kartą teko imti prieš metus, kai meras sirgo plaučių uždegimu. „Pikčiausia, kad negalėsiu pasidžiaugti žiemos pramogomis. Gamta tam dabar tokia palanki… „, – apgailestavo pašnekovas.

Darbas Kupiškio rajono savivaldybėje, anot jo, tikrai nenukentės. Jo pareigas laikinai perims mero pavaduotojas A. Mikėnas. Į jį galės kreiptis ir mero ieškantys gyventojai. Mero padėjėjos Zitos Juozakienės teigimu, besibaigiant pirmai savaitei po mero traumos, jokios sumaišties jo darbo vietoje nebuvo. Iškilusias problemas sprendžia mero pavaduotojas, Administracijos direktorius ir kiti Savivaldybės darbuotojai.

Gyventojai, anot jos, taip pat kol kas ne itin pasigedo rajono vadovo ir savo rūpesčiais dalinasi su kitais darbuotojais. Jei ir kiltų kokių neaiškumų, pasak Z. Juozakienės, J. Jarutį galima pasiekti mobiliuoju telefonu.

Perskindol

——-
Autorius: Rytis UŽUSIENIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video