2024/05/18

Valstiečių liaudininkų užantyje – šilčiau

Kai šalies politikai partijas keičia kaip kojines, galima pasidžiaugti, kad bent jau kupiškėnų ideologinis nusistatymas išlieka stabilus. Čia tvirtas valdžios pozicijas užėmusių Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) narių iš pusiausvyros neišmušė nei buvusios jų partijos vadovės Kazimiros Danutės Prunskienės pasitraukimas, nei jos naujosios partijos įkūrimas. Pastarąjį prorusišku pramintą jos žingsnį mūsų rajono Taryboje dirbantys valstiečiai liaudininkai vertina gana skeptiškai ir nemato perspektyvos prisidėti prie to, kam, anot jų, lemta žlugti.

Įkūrė partiją

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungoje po nesėkmingai pasibaigusių rinkimų į Seimą įvyko šiokių tokių permainų – dar šią vasarą ją paliko ilgametė partijos vadovė, Nepriklausomybės Akto signatarė K. D. Prunskienė. Šio pasitraukimo tuomet, atrodo, laukė daugybė buvusių politikės bendražygių.

Tačiau jų pykčiui aktyvi visuomenininkė vėl ėmėsi iniciatyvos ir įkūrė naują politinę jėgą – Lietuvos Liaudies sąjungą (LLP). Ši partija deklaruoja plataus vidurio kelią.

Nors LLP įkūrėja žada dirbti ieškodama pusiausvyros visose srityse, vis garsiau kalbama apie prorusiškąją, proslaviškąją šios partijos kryptį.

Šiuo metu K. D. Prunskienė tvirtina jau subūrusi tūkstantį naujų ir buvusių bendražygių.

Dalį narių naujosios partijos vadovė tikina pritraukusi ir iš Valstiečių liaudininkų sąjungos.

Pereiti – neverta

Kupiškio rajone pretendentų palikti Valstiečių liaudininkų sąjungą ir perbėgti pas buvusią bendražygę kol kas nėra. Vienas seniausių šios sąjungos narių, Kupiškio rajono savivaldybės Tarybos narys, buvęs rajono meras Leonas Apšega „Kupiškėnų mintims“ teigė net nesvarstęs tokios galimybės. Nors pasiūlymų būta.

„Tai jau kokia keturiasdešimta partija Lietuvoje. Ją vertinu neigiamai ir pereiti, kaip ir kiti kolegos mūsų rajone, į K. D. Prunskienės pusę nežadu“, – į kalbas apie galimybę keisti partiją nesileido buvęs rajono meras.

LLP įkūrimas, pasak pašnekovo, neturėjo jokių atgarsių ir kituose šios partijos šalies skyriuose – kupiškėno bendražygiai netiki K. D. Prunskienės ateities perspektyvomis. Ir iš viso, anot L. Apšegos, stebimasi, kaip ši politikė galėjo surinkti tūkstantį tos partijos narių.

„Iš kur ji gali turėti tūkstantį narių – bent jau aplinkui tikrai nesu girdėjęs, kad kas jungtųsi į šios moters partiją. Paprasčiausiai, manau, neverta to daryti – laikui bėgant bus matyti, kad nieko iš tos naujos partijos nebus. Čia pat savivaldybių rinkimai ir esu įsitikinęs, kad K. D. Prunskienės narių niekur nepateks“, – skeptiško požiūrio neslėpė buvęs rajono meras.

Išgridęs, kad viešumoje pasirodė žinia apie buvusios Panevėžio apskrities viršininkės Gemos Umbrasienės apsisprendimą eiti kartu su D. K. Prunskiene, Kupiškio Tarybos narys nenorėjo tuo patikėti. Anot jo, panevėžietė – išsilavinusi moteris ir tokių neapgalvotų sprendimų negalėtų daryti.

„Na, bet žinote, kaip su tomis moterimis – jas visas galima prišnekinti. Iš karto tai nė viena tau neduos“, – šmaikščiai pridūrė L. Apšega.

Nuo kaimo bėgti nereikia

L. Apšegos nuomone, LLP gimė iš buvusios jo vadovės dykaduoniavimo. Į pensiją nenorinti išeiti moteris, anot pašnekovo, griebiasi bet kokios veiklos, kad tik nereiktų sėdėti namuose.

Paklaustas, kaip vertina naujajai partijai klijuojamą prorusišką etiketę, pašnekovas tik gūžčiojo pečiais. Anot jo, pyktis su kaimynais neverta, tačiau santykius su rytais, rajono Tarybos nario nuomone, turėtų taisyti ne partijos, o šalies vadovai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video